Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Měli pozitivní test na drogy, jeden z nich chtěl ujet

KLADENSKO – Oběma byl zadržen řidičský průkaz. 

Policistům z obvodního oddělení Stochov se podařilo v úterý během pár hodin odhalit a zkontrolovat řidiče, kteří byli pravděpodobně ovlivněni návykovou látkou, neboť testy na drogy byly pozitivní.

Prvním kontrolovaným byl třicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Octavia, který ale před samotnou kontrolou přidal na pedál, když spatřil policejní hlídku. Poté rychle odbočil v Tuchlovicích z Karlovarské ulice do ulice U Staré školy, pak do ulice V Koutě, kde jej ale hlídka „na majáky“ zastavila. Po předložení dokladů policisté vyzvali muže k podrobení se dechové zkoušce na přítomnost alkoholu včetně testu na jiné návykové látky. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou, nicméně test na drogy ukázal pozitivní výsledek, a to na látky amfetamin/metamfetamin. Vzhledem k pozitivnímu výsledku se dále podrobil lékařskému vyšetření s odběry biologického materiálu.

Druhý, čtyřicetiletý řidič, byl zastaven ve svém vozidle Citroen ve Stochově za použití výstražného světelného a zvukového znamení s nápisem STOP. Na výzvu policistům předložil všechny doklady potřebné k provozu a řízení vozidla a také se podrobil dechové zkoušce a testu na jiné návykové látky. Dechová zkouška byla negativní, ale test na drogy odhalil pozitivní výsledek na látku amfetamin/metamfetamin. Posléze se podrobil i lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu.

Oběma řidičům byl na místě zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
12. února 2020

vytisknout  e-mailem