Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Měli ho dříve, než stačil prošoupat podrážky

DĚČÍN - Dnes si vezmeme na paškál chlapíka, co utekl z obchodu s botami a další výtečníky, kteří dělají, co nesmějí 

Netradičním způsobem si v rumburském obchodu s obuví opatřil nové boty dvaačtyřicetiletý výtečník. Jeden pár v hodnotě necelých patnácti set korun si nechal vyložit na pult a vzápětí se dožádal dalšího, aby odvedl pozornost prodavačky. Když se vzdálila do skladu, utekl se zbožím z prodejny. Nestačil však úlovek patřičně ochodit, protože druhý den si pro něj došli místní policisté. Nyní ho za krádež řeší ve zkrácence, neboť byl za obdobnou trestnou činnost již trestán. Hrozí mu až tříleté vězení.
 
 
Vykradl dvě chatky
 
Trestní stíhání zahájili děčínští kriminalisté proti čtyřiatřicetiletému lapkovi, který se v uplynulém období vloupal do dvou rekreačních chatek v Kytlicích. Z nich odcizil věci za pět a půl tisíce korun, které pak rozprodal. K činu se doznal. Obviněnému za krádež vloupáním a porušování domovní svobody mohou hrozit až tři léta odnětí svobody.  
 
 
Prohledal dům a odešel s prázdnou
 
Do domu v Horním Podluží se vloupal čtyřiatřicetiletý muž. Ten celý prohledal včetně šuplíků. Zřejmě nenašel nic, co by ho zaujalo, tak bez odcizení jediné věci zase odešel. Způsobil škodu za pět stovek. Druhý den se na místo vrátil a byl místními policisty chycen na zahradě. Ve zkráceném přípravném řízení je teď podezřelý z porušování domovní svobody. Za to by mu mohl hrozit až tříletý pobyt za mřížemi.
 
 
Pozor na falešné sociální pracovníky
 
Do domu osmaosmdesátileté ženy ve Varnsdorfu se vloudila neznámá zlodějka, která se vydávala za sociální pracovnici. Poté, co byla vpuštěna dovnitř, odcizila své hostitelce z peněženky položené v obýváku na stole přes sedm a půl tisíce korun. Dopustila se tím krádeže, která jí může vynést až dva roky odnětí svobody. Na případu pracují místní policisté. Důrazně varují občany, zejména seniory, aby nedůvěřovali nikomu, kdo se řádně neprokázal!
 
 
13. 5. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem