Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Měl zůstat doma

LOUNSKO - Při kontrole nadýchal dvě promile; Nemilé překvapení. 

Jízdu osobním vozidlem si měl raději dobře rozmyslet 36letý muž z Loun. Ten se během minulého víkendu i přes svou opilost rozhodl řídit auto. Uprostřed noci projížděl ulicí Zeměšská a poté ulicí Slovenského národního povstání, kde ho na parkovišti kontrolovala hlídka policistů. Dechové zkoušky ukázaly, že řidič měl raději zůstat doma. Naměřené hodnoty se pohybovaly kolem dvou promile alkoholu. Řidič tak skončil na policejním oddělení a je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Důsledkem jeho opilecké jízdy může být v případě odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Nemilé překvapení

Nemilé překvapení čekalo na majitele rodinného domu využívaného jako chalupa v jedné z obcí na Podbořansku. Když po týdnu nepřítomnosti přijeli ke své nemovitosti, zjistili, že se do ní někdo vloupal. Přitom poškodil vstupní dveře a zámky od dveří vedoucích k různým částem domu a některé zámky i odcizil. Z nemovitosti si pak odnesl různé věci, například herní konzoli, žehličky na prádlo, ruční vysavač, ale i několik láhví alkoholu. Majitelům tak způsobil škodu předběžně vyčíslenou na 26 tisíc korun.

Pokud se neznámého pachatele podaří dopadnout, může za krádež a porušování domovní svobody skončit až na tři roky za mřížemi.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 4. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem