Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Měl u sebe drogy a řídil přes platný zákaz

DOMAŽLICE – Jednatřicetiletý muž řídil i přes soudem uložený trest zákaz řízení a přechovával u sebe metamfetamin. Nyní byl za své jednání domažlickými kriminalisty obviněn. 

Domažličtí kriminalisté vedou vyšetřování proti jednatřicetiletému muži, který v prvním únorovém týdnu roku 2022 ve večerních hodinách řídil bez vážného důvodu z Riegerovy ulice z obce Plzně do ulice Kosmonautů v obci Domažlice osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Fabia, kde byl následně zastaven a kontrolován hlídkou policie. Uvedeného jednání se obviněný dopustil i přesto, že měl uložený trest zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Trest mu byl uložen rozsudkem Okresního soudu v Plzni na dobu 40 měsíců s platností do konce měsíce března roku 2022.
     Dalšího přečinu se jmenovaný dopustil tím, že ve stejný den jako v předchozím skutku neoprávněně přechovával v množství větším než malém pro vlastní potřebu krystalickou látku o celkové hmotnosti nejméně 2,68 gramu, ve které byla prokázána následným rozborem přítomnost metamfetaminu. Ten patří mezi zakázané psychotropní látky.
     Vyšetřovatel z oddělení obecné kriminality Domažlice sdělil muži obvinění ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky. Obviněnému za tyto skutky hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Barbora Šmaterová
11. dubna 2022

vytisknout  e-mailem