Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Měl hlad, sebral salám

CHOMUTOV - Účastníci nehody skončili v nemocnici, Zařízení kuchyně prodali do sběrny... 

Dostal chuť na salám
Ostraha chomutovského marketu zadržela 40letého muže. Ten si vybral v regálech celkem tři šišky salámu, které ukryl do batohu a snažil se projít pokladnou bez zaplacení. Chování muže neuniklo pracovníkům ostrahy. I když se snažil uniknout, byl dopaden a předán přivolané policejní hlídce. Své jednání se snažil omluvit tím, že nemá finanční prostředky a měl hlad.Protože v minulosti byl již za krádeže řešen, bylo mu i tentokrát ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z krádeže.
 
Účastníci nehody skončili v nemocnici
Tři účastníci dopravní nehody, ke které došlo ve čtvrtek, krátce po půlnoci v Kadani, skončili v nemocnici. 18letý řidič Seatu Cordoba  jel rychle, na mokré vozovce nezvládl řízení, dostal smyk, vjel do protisměru a tam nejdříve narazil do zaparkovaného vozidla a následně pak do plotu u domu. Řidič a dva jeho spolujezdci utrpěli vážná zranění, která si vyžádala hospitalizaci v nemocnici. Škody na vozidlech byly vyčísleny na 365 tisíc korun, další okolnosti nehody nadále šetří policie.
 
Zařízení kuchyně prodali do sběrny
Dva muži ve věku 37 a 46 let vnikli do jirkovské restaurace a z prostoru kuchyně odcizili antikorovou vanu na jídlo. Při odnášení ještě poškodili vchodové dveře a tak se celková škoda vyšplhala na téměř 21 tisíc korun. S lupem pak muži putovali do sběrny surovin, kde vanu zpeněžili. Peníze pak samozřejmě utratili. Mladší z dvojice pachatelů byl již obviněn z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci, pro staršího jsou stejná obvinění také připravena.
 
Sedmnáctiletý řídil podnapilý
S dospělými, kteří řídí pod vlivem alkoholu, se setkávají policejní hlídky běžně. Tentokrát to však byl 17letý mladík. Škodovku, která projížděla obcí Spořice zastavila hlídka. Když po řidiči požadovali průkaz zjistili, že mladík není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Orientační dechová zkouška navíc potvrdila, že před jízdou požíval alkoholické nápoje. Přístroj naměřil 1,41 promile alkoholu v dechu. Obvinění z trestných činů řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky si pachatel již převzal.
 
Skříňku si pachatel odemkl
Neopatrně si počínala návštěvnice městských lázní v Chomutově. Když se šla koupat, položila klíč od šatní skříňky volně u bazénu a nevěnovala mu pozornost. Toho kdosi využil, klíč sebral, bez problémů odemkl skříňku a sebral kabelku s doklady, mobilní telefon, klíče a osm stovek. Mladá žena vyčíslila celkovou škodu na šest tisíc korun. Po pachateli krádeže pátrají policisté.
 
Kola zámek neochránil
Kdosi okradl v Klášterci nad Ohří turisty. Tři cizinci se ubytovali v místním hotelu, jízdní kola odstavili na hotelovém parkovišti a řádně je zabezpečili. Po návratu z pokoje však zjistili, že kola jsou pryč. Jejich hodnotu vyčíslili na 78 tisíc korun. Po pachateli krádeže vyhlásili policisté pátrání.
 
Telefon sebral bývalý přítel
Krádež mobilního telefonu za dvanáct tisíc korun zjistila žena z Chomutova. Pachatelem této krádeže je její bývalý přítel, který s ní bydlel nějakou dobu ve společné domácnosti.  49letý muž ani nezapíral, k činu se přiznal a tak se nyní bude zodpovídat z trestného činu.
 

vytisknout  e-mailem