Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Mějte se na pozoru před zloději v kempech

ČESKOLIPSKO - Využívají každé příležitosti ke krádeži, kterou jim poskytnete. 

V čase prázdnin a dovolených se musíme mít na pozoru před zloději, kteří stanové tábory a kempy navštěvují jenom proto, aby  okradli tamní hosty o jejich cennosti. Abyste se nestali i vy jejich obětí, nenechávejte si  v chatkách nebo ve stanech bez dozoru nic z toho, o co nechcete přijít. Lidé, kteří rádi kempují a stanují, by si před ulehnutím ke spánku neměli odkládat v místech, nad kterými nemají žádnou kontrolu,  také nic cenného. Už mnohokrát se stalo to, že zloději okradli rekreanty v jejich stanu nebo chatce právě v době, kdy tvrdě spali.

Zkušenost s tím mají i 33letý muž z Ústecka se svou partnerkou, kteří se přijeli rekreovat k Máchovu jezeru. Minulý týden v úterý nad ránem usnuli ve svém stanu, a když se o několik hodin později vzbudili, zjistili, že jim někdo ukradl peněženku s hotovostí 20 000 korun včetně tří platebních karet a všech osobních dokladů. Ty měli v peněžence položené v přední části stanu.

V průběhu noci z 9. na 10. července okradl mladou rodinu ze Středočeského kraje  v kempu Klůček v Doksech o osobní doklady a peníze 22 letý zloděj, který si všimnul, že si její členové na terase před chatou zapomněli batoh. Způsobená škoda činí v tomto případě bezmála 8 000 korun. Policisté pachatele naštěstí ještě téhož dne odpoledne zadrželi,  a protože měl na svědomí další krádeže v okolí, uvalil na něj soudce o víkendu vazbu. Důvodem byla obava, že by  na svobodě v majetkové trestné činnosti pokračoval.

Rozhodně se nevyplácí zloděje podceňovat. Je jen na nás, zda jim ke krádeži vytvoříme příležitost a nebo ne.  Neodkládejte tedy cennosti a důležité dokumenty na místa, nad kterými nemáme trvalou kontrolu. Peníze si  uložte ve stanu nebo v chatce před spaním pod polštář a nebo do kapsy spacího oblečení. Takto si je před krádeží spíše uchráníte. Zloděje dělá jen příležitost.

14. 7. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem