Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

ME v basketbalu žen 2017 z pohledu policie

KRAJ - Policisté budou dohlížet na bezpečnost 

Dne 16. 6. 2017 odstartuje v České republice Mistrovství Evropy v basketbalu žen 2017. Sportovní utkání, kromě hlavního města, bude hostit také Hradec Králové a odehrají se na zdejším zimním stadionu. Ve dnech 16. – 18. 6. 2017 se v Jiráskových sadech a v prostorách Zimního stadionu v Hradci Králové koná také FESTIVAL SPORTU při ME žen v basketbalu. Slavnostní zahájení ME se uskuteční tento čtvrtek dne 15. 6. 2017 ve večerních hodinách před Zimním stadionem v HK.

Na hladký průběh akce bude dohlížet také Policie ČR. Mistrovství Evropy se zúčastní dostatečný počet policistů ze všech policejních složek, kteří zaměří svoji pozornost na bezproblémový průběh mistrovství s ohledem na veřejný pořádek. Policisté se rovněž zaměří na zajištění dostatečného množství sil a prostředků s ohledem na ochranu tzv. „měkkých cílů“.

Vzhledem k tomu, že se očekává několika tisícová účast návštěvníků, opatření si vyžádá v době od 14. do 21. 6. také omezení dopravy zejména v centru města. Z tohoto důvodu bude ulicí Komenského veden provoz pouze jednosměrně, a to v úseku od křižovatky ul. ČSA a ul. Rokycanova až po křižovatku ul. Komenského a ul. Ignáta Hermana. Jednosměrný provoz bude tedy veden od ČSA do ulice Komenského (ve směru k Okresnímu soudu HK), v  opačném směru pojedou řidiči po ul. Ignáta Hermana. V ulici Komenského bude platit zákaz zastavení. Pro návštěvníky budou zřízeny parkovací plochy např. před Malšovickým stadionem s následnou možností využití vozidel MHD. Pro pořadatele bude vyhrazeno parkoviště před zimním stadionem. V této souvislosti žádáme řidiče i všechny ostatní návštěvníky o ohleduplnost a trpělivost a respektování dopravního značení i pokynů pořadatelů a policistů.

Více také na:

http://www.hradeckralove.org/zivot-ve-meste/festival-sportu-pri-mistrovstvi-evropy-v-basketbalu-zen
http://www.fiba.com/cs/eurobasketwomen/2017
www.festivalsportuhk.cz

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 14. 6. 2017 v 10:20

vytisknout  e-mailem