Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Mattoni 1/2 Maraton Olomouc

OLOMOUCKO - Policisté radí závodníkům a jejich fanouškům 

V souvislosti s konáním 7. ročníku Mattoni ½ Maratonu Olomouc, který se uskuteční dne 25. června 2016 v Olomouci, nabízíme několik cenných rad nejen sportovcům, ale také jejich fanouškům a řidičům vozidel přijíždějících do centra města.

Tato sportovní akce, které se bude účastnit přibližně 9 500 závodníků a velké množství diváků láká vždy i kapesní zloděje. Přestože, policisté Územního odboru Olomouc připravují rozsáhlé bezpečnostní opatření a budou dohlížet na klidný průběh akce a veřejný pořádek, zdůrazňujeme a připomínáme:

- nedávejte kapsářům šanci a své cenné věci mějte pořád pod kontrolou,

- nenoste u sebe velké množství peněz,

- nemějte cenné věci pohromadě, jedná se především o peníze a doklady, které také nenoste v batohu na zádech, kam nevidíte,

- nedávejte si peněženky a mobilní telefony viditelně do zadních kapes u kalhot.

Z důvodu rozsáhlé trasy závodu probíhají v Olomouci uzávěry silnic, proto žádáme řidiče, aby nevjížděli svými vozidly do centra města. Snažte se využít vyhrazených parkovacích míst v okrajových částech Olomouce, u nákupních center nebo v podzemním parkovišti u hlavního nádraží. Myslete na to, že kapacita parkovacích míst je omezená, proto buďte na plánovaném místě s dostatečným předstihem. Ve svém vozidle si pak také nenechávejte volně a viditelně odložené věci. Předejdete tímto zvědavému útoku zloděje na vaše vozidlo.       

Pro případ potřeby jsou již od čtvrtka 23. 6. 2016 připraveni organizátoři akce odpovědět na vaše případné dotazy a to na bezplatné dopravně-informační lince  800 165 102.

por. Mgr. Pavla Štenclová

22. června 2016

 

vytisknout  e-mailem