Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Matka zabila dceru

OLOMOUCKÝ KRAJ - Mladé ženě hrozí za vraždu dítěte až výjimečný trest. 

Aktualizace:

Krajští kriminalisté ukončili vyšetřování případu zavražděného desetiměsíčního dítěte z letošního srpna a předali krajskému státnímu zástupci spis s návrhem na podání obžaloby na 24letou matku dítěte, které hrozí až výjimečný trest.

por. Mgr. Libor Hejtman
7. prosince 2023

Kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání čtyřiadvacetileté ženy pro zvlášť závažný zločin vražda.

V pondělí 7. srpna dopoledne jsme byli přivoláni k úmrtí desetiměsíčního dítěte v obci na Olomoucku. Přivolaný lékař na místě po marné resuscitaci konstatoval úmrtí kojence. Matka uvedla, že ráno v postýlce našla dcerku, která nedýchala. Ihned proto přivolala záchrannou zdravotnickou službu. Policistům se událost zdála podezřelá a přivolali olomoucké kriminalisty. Ti se okamžitě začali okolnostmi úmrtí dítěte zabývat a nařídili soudní pitvu. Žena zpočátku jakékoliv násilí vůči dceři popírala. Při následném výslechu se ale kriminalistům k zavraždění dcery přiznala. Motivem činu bylo zřejmě zkratkovité jednání ženy, které se nedařilo utěšit plačící dítě. Obviněná žena nebyla v minulosti trestně stíhaná. Pod vlivem alkoholu ani jiných omamných látek v době činu nebyla.     

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí ženy do vazby, který soud akceptoval a poslal ji za mříže. Obviněné ženě hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.

por. Mgr. Libor Hejtman
10. srpna 2023

vytisknout  e-mailem