Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Matka se synem fackovala servírku a hosty

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Servírku a hosty fackoval opilý syn s matkou.  

 

V pohostinství v centru Uherského Hradiště sedělo v sobotu 18. října v jedenáct hodin večer několik skupinek hostů. Jedni z nich začali být příliš hluční a vulgární. Servírka je na to upozornila, ale oni pokračovali dál. Servírka upozornění zopakovala a místo ztišení se mladík napřáhl a dal jí facku. Ihned se jí zastaly ženy sedící poblíž. Agresivní mladík měl následně začít fackovat i je. Jedna z nich vyšla ven přivolat policii. Do konfliktu se zapojila opilá matka agresivního muže a měla začít uštědřovat další facky a rány. To už se zvedli další hosté a šli se zastat napadaných žen. Ve strkanici přeletěly další facky a rány pěstí. Došlo na rozbití lahví s nápoji. Situace se neuklidňovala, spíše naopak. V tu chvíli přijela k pohostinství přivolaná policejní hlídka a začala situaci uklidňovat a zjišťovat k čemu došlo.

Při zjišťování prvotních informací se podezřelý mladý muž pokusil utéct. Uběhl jen pár metrů a spadl na zem. Ihned k němu přiběhl jeho otec, který vlastním tělem bránil svého syna před zajištěním. Policista jej vyzval, ať nebrání zákroku, načež jej starší muž poslechl. Ovšem podezřelý mladík se bránil, a když mu policista u auta přikládal pouta, pokoušel se držet svého otce. Nereagoval na výzvy, a tak jej policista svedl na zem, přiložil pouta a naložil do služebního auta. Tam se ovšem mladík neuklidnil a kopem se mu podařilo vytlačit okno auta. To už na místo přijížděla další policejní hlídka, protože situace nepřestávala být vyhrocená. Následně policejní hlídky eskortovaly na policejní oddělení jak agresivního dvaadvacetiletého muže, tak jeho šestačtyřicetileté rodiče, všichni tři jsou z Uherského Hradiště. Mladík nadýchal dvě promile alkoholu, stejně jako jeho matka. Při napadení došlo k několika drobnějším zraněním, kdy byl zraněn i zakročující policista.

Uherskohradišťští policisté celou událost prověřují prozatím jako podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití, ale není vyloučeno, že s postupem prověřování se nebude jednat o trestný čin výtržnictví, za který ze zákona hrozí až dvouleté vězení.


 

20. říjen 2014, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem