Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Matka ohrožuje výchovu syna

Na druhém stupni základní školy má v letošním roce přes devadesát neomluvených hodin. 

Kopřivničtí policisté prošetřují jednapadesátiletou ženu pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožování výchovy mládeže. Ženě se klade za vinu, že vydává osobu mladší osmnácti let v nebezpečí zpustnutí. Podezřelá umožňuje svému synovi vést zahálčivý život tím, že syna řádně neposílá do školy. Její syn tak v době od počátku září do konce října letošního roku byl z celkového počtu 238 vyučovacích hodin nepřítomen ve 167 hodinách a z toho má 92 vyučovacích hodin neomluvených. Případ byl policistům oznámena Odborem sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Kopřivnici.


Stalo se ...

 

Muž vyhrožoval útokem pracovnici úřadu

Policisté prošetřují sedmatřicetiletého muže z Novojičínska pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy. Podezřelý muž měl nejprve telefonicky v polovině listopadu letošního roku vyhrožovat útokem pracovnici úřadu v Novém Jičíně. Rovněž vyhrožoval útokem na budovu Městského úřadu Nový Jičín. Následně v listopadu dvakrát emailovou poštou zaslal z internetové adresy opakované vyhrůžky, že může dojít k útoku na jednu ze státních budov. Toto své tvrzení podpořil tím, že v budově může zůstat nějaká taška a následně dne 1.12.2009 ze stejné emailové adresy uvedl, že dojde k blíže nespecifikovanému útoku na úřad. Rovněž uvedl, že následujícího dne by si měli zkontrolovat budovu, neboť tam donese pozdrav, dále si najde bydliště poškozené a pak bude peklo. Podezřelý svým opakovaným vyhrožováním a stupňovanou intenzitou vzbudil v pracovnicích úřadu obavy o život a zdraví. Podezřelý byl již v minulosti za obdobný skutek oznámen na odbor správních deliktů daného úřadu. Muž je prošetřován na svobodě.


Na muže vytáhl plynovou pistoli

Z trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a jednotlivci a trestného činu výtržnictví je podezřelý devětatřicetiletý muž z Karviné. Podezřelý na konci listopadu letošního roku (28.11.) u objektu čerpací stanice na ulici Suvorovova v Novém Jičíně předjel se svým vozidlem před ním stojící vozidlo řidičky, která zde čekala na myčku (wapku). Žena se proto muže zeptala, proč jí předjel. Ze strany podezřelého následovaly urážky a další slovní napadení. Ženy se následně zastal přítomný přítel, který podezřelého vyzval, ať není hrubý a svého jednání zanechá. Podezřelý na to reagoval tím, že ze svého vozidla vytáhl plynovou pistoli a s namířenou zbraní šel proti poškozenému. Při tom se poškozeného ptal, zda-li ještě něco má proti jeho osobě. Tímto svým jednáním v ženě a muži vzbudil důvodnou obavu o jejich život a zdraví. Napadený pár o události neprodleně informoval novojičínskou policii, která se případem intenzivně zabývá.


Odcizené věci rozprodali

Fulnečtí policisté v těchto dnech zjistili pachatele krádeže věcí z rodinného domku ve Fulneku. Skutek se stal na počátku listopadu letošního roku. Tehdy neznámí pachatelé vnikli do neobydleného rodinného domu, ze kterého odcizili dvě barevné televize, DVD přehrávač, videorekordér a videopřehrávač, dvě úhlové brusky, golovou sadu, notebook Acer, vzduchovou pistoli na sifonové bombičky a deset litrů alkoholu. Celková škoda odcizením a poškozením se vyšplhala přes 60 tisíc korun. Jako pachatelé byli zjištění dva muži z Fulnecka, kteří se doznali, že odcizili část výše uvedených věcí. Dále uvedli, že odcizené věci poté rozprodali náhodným osobám. Muži jsou nyní podezřelí ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.


Z kabelky odcizil mobil a peníze

Novojičínským policistům na počátku listopadu oznámila mladá žena z Fulneku, že jí neznámý pachatel odcizil na jedné diskotéce mobil a peníze. Ke krádeži došlo krátce po druhé hodině v noci na diskotéce v Novém Jičíně, místní části Loučka. Pachatel využil nepozornosti poškozené a z volně odložené kabelky jí odcizil mobilní telefon Sony Ericsson a finanční hotovost. Z odložené kabelky dále odcizil peněženku, ve které se nacházely i peníze poškozeného mladíka.
Jako pachatel skutku byl zjištěn devatenáctiletý mladík z Nového Jičína, který se k činu doznal. Odcizený mobilní přístroj policistům vydal pro účely trestního řízení a získanou finanční hotovost použil pro vlastní potřebu. Mladík je nyní podezřelý z trestného činu krádeže.


Vloupání do autobusu

V době od jedné hodiny po půlnoci do čtvrté hodiny nad ránem dne 2. prosince vnikl neznámý pachatel do zaparkovaného autobusu ve Frenštátě pod Radhoštěm. K vloupání do linkového autobusu Avia Čavdar C51 došlo na ulici Školská čtvrť. Pachatel z prostoru řidiče odcizil pánskou aktovku, ve které se nacházela kreditní karta a platební karta, různé písemnosti a číšnický flek s finanční hotovostí. Policisté po pachateli trestných činů krádeže a neoprávněné držení platební karty usilovně pátrají.


Poškodil výherní automat

Kopřivničtí policisté ve velmi krátké době zjistili pachatele trestného činu poškozování cizí věci. K události došlo v polovině listopadu letošního roku v jednom z kopřivnických heren. Tehdy neznámý pachatel úmyslně úderem ruky poškodil dotykový display výherního hracího automatu Kimex group online terminál. V tomto případě škoda přesáhla částku šest tisíc korun. Jako pachatel skutku byl zjištěn třicetiletý muž z Kopřivnice, který již majiteli uhradil vzniklou škodu. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci.

vytisknout  e-mailem