Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Máte chatu v pořádku?

VSETÍNSKO: Během preventivní akce kolegové zkontrolovali pět desítek chat a chalup. 

Asi každý chatař je rád, když se vrátí na svoji chatu se zjištěním, že ji nenavštívil nezvaný host. I z tohoto důvodu vyrazili včera hornolidečtí policisté na kontrolu rekreačních objektů, které se nacházejí v jejich teritoriu. Do terénu vyrazila bezmála desítka policistů z Obvodního oddělení v Horní Lidči v sedm hodin ráno.  Během dne navštívili kolegové rekreační objekty v katastrech obcí Valašská Senice, Lidečko, Pulčín, Študlov, Valašské Příkazy a Francova Lhota. Lístky o provedené kontrole zanechali na 52 objektech, které byly v pořádku – nenavštívil je zloděj a taktéž měli majitelé objekty řádně uzamknuté a okna pozavíraná. Hornolidečtí policisté mají ve svém teritoriu sedm desítek chat, přičemž včera téměř většinu zkontrolovali.
 
Preventivní akce mají rozhodně svůj význam. O tom svědčí i skutečnost, že ve služebním obvodě hornolidečských policistů evidujeme v letošním roce pouze jedno vloupání do chaty, a to v Lidečku, kde nezvaný návštěvník odcizili letos v červenci půl litru slivovice.  
 
Cílem včerejší preventivní akce nebyla pouze kontrola objektů. Během opatření monitorovali policisté pohyb podezřelých osob v rekreačních oblastech a dohlíželi také, zda se v terénu nepohybují řidiči na terénních motocyklech a čtyřkolkách. Obdobné kontroly probíhají v průběhu celého roku ve všech rekreačních oblastech vsetínského okresu.
 
 
12. srpna 2011, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 

vytisknout  e-mailem