Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Matce ukradl platební kartu a vybíral

JABLONEC NAD NISOU – Muži, který využil příležitosti a své matce ukradl platební kartu, policisté sdělili podezření ze spáchání dvou trestných činů. 

Včera policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se dopustil 17. července letošního roku.

Tehdy ho jeho matka požádala o donesení nákupu z vozidla do bytu, čehož podezřelý využil k tomu, že jí z peněženky, kterou měla uloženou v nákupní tašce, odcizil platební kartu. Jelikož k ní znal PIN, tak jejím prostřednictvím neoprávněně učinil tři výběry hotovosti z bankomatů. Celkem tímto způsobem získal částku 13.500,- Kč, kterou následující den použil celou na uhrazení svých dluhů. Do současné doby své matce ve třech splátkách vrátil celkem 2.000,- Kč a údajně má v úmyslu jí peníze vrátit všechny. Nicméně i tak mu nyní za spáchání uvedených trestných činů hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.


23. 8. 2019
nprap. Dagmar Sochorová
Oddělení tisku a prevence
Jablonec nad Nisou

vytisknout  e-mailem