Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Matce a sestře vyhrožovala zabitím

Okradl vlastní rodiče a další zprávy z Přerovska 

Vyhrožovala zabitím své matce a sestře
 
Podezřelá (1985) včera v odpoledních hodinách telefonicky a poté i osobně přes zavřené dveře bytu v Přerově vyhrožovala své matce (1952) a nevlastní sestře (1977) fyzickou likvidací. Příčinou byla skutečnost, že matka agresorky má předběžným opatřením přerovského soudu svěřeného do péče syna své dcery, protože ona i její manžel jsou závislí na užívání omamných a psychotropních látek. U obou žen vzbudilo toto jednání obavu o jejich zdraví, a to s ohledem na užívání drog a její předchozí fyzické útoky vůči sestře. Případ se šetří pro podezření z trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci s roční trestní sazbou příp. peněžitým trestem. 
 
Okradl vlastní rodiče
 
Podezřelý (1972) odcizil svým rodičům (1945 a 1943) v jejich rodinném domě v obci na Přerovsku, v období od konce loňského roku do současné doby, celkem 60 900 Kč. Poprvé jim na konci roku 2008 vzal finanční hotovost ve výši 50 000 Kč. V průběhu měsíce ledna a února letošního roku odcizil částku 9000 Kč ze zásuvky komody. V průběhu července to byla částka 1900 Kč, která byla uložena v peněžence. Syn vlastní klíče od domu a má tudíž volný přístup i pohyb po domě. Otec dal souhlas s trestním stíháním syna. Ten je podezřený z trestného činu krádež a hrozí mu odnětí svobody až do tří let nebo peněžitý trest. 
 
Nechávat peníze a drahé zařízení ve vozidle je hazard a nezodpovědnost
 
Neznámý pachatel včera po obědě nezjištěným způsobem vnikl v Hranicích u motorestu do uzamčené kabiny odstaveného nákladního vozu Renault. Zevnitř z přihrádky odložené sportovní tašky odcizil hotovost ve výši 75 100 Kč a faktury. Škoda odcizením vznikla firmě z Polska, na poškození škoda nevznikla. 
Stejný den o dvě a půl hodiny později kradl neznámý pachatel v obci Uhřičice. Odnesl si z neuzamčeného vozidla Opel koženou peněženku v hodnotě 100 Kč, ve které měl poškozený (1978) uloženou finanční hotovost 45 000 Kč a osobní doklady. 
Dalším včera dopoledne vykradeným vozem je Škoda Fabia zaparkovaná v Bělotíně. Pachatel rovněž nezjištěným způsobem vnikl do uzamčeného kufru vozu a odcizil z něj tlakovou myčku, geodetický stativ s geodetickou latí, čímž způsobil firmě z Olomoucka škodu 23 000 Kč. 
 
Mladá řidička havarovala s nákladní soupravou
 
Včera v 08.00 hod. řídila řidička (1981) nákladní vozidlo Volvo s návěsem ve směru od Výklek na Lazníky. V prudké pravotočivé zatáčce v místní části Veselíčko Svrčov nezvládla řízení a dostala smyk. Na konci zatáčky se převrátila na levou stranu do silničního příkopu. Žena byla převezena do nemocnice v Přerově s lehkým zraněním s předpokládanou dobou léčení do 10 dní. Dechová zkouška byla negativní. Na místě zasahovali hasiči, kteří zajistili místo nehody před únikem kapalin. Na voze Volvo byla způsobena škoda asi 500 000 Kč a na návěsu 200 000 Kč.         

vytisknout  e-mailem