Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Masters of Rock 2014

ZLÍNSKO: Na dopravu a veřejný pořádek dohlédnou desítky policistů.  

Fanouškům rockové hudby jistě netřeba připomínat, že se nezadržitelně blíží 12. ročník hudebního festivalu Masters of Rock. Tato akce na několik dní ovlivní život ve Vizovicích a nejbližším okolí. A to i z pohledu policie. Tisíce fanoušků znamenají i jisté komplikace, které se ve spolupráci s pořadateli pokusíme minimalizovat. Bezpečnostní opatření začne již ve středu, samotný festival pak o den později. Desítky policistů z řad pohotovostního a eskortního oddělení, obvodních oddělení, dopravní policie, kriminalistů, cizinecké policie či policejních kynologů a jízdní policie budou v pohotovosti až do pondělí 14. července.
 
DOPRAVA
 
Tak jako v uplynulých ročnících se i tentokráte nebude parkovat podél hlavní silnice I/49 ze Zlína na Vizovice. Nerespektování tohoto zákazu budou policisté nekompromisně řešit. Parkovacích míst je v nejbližším okolí festivalu dost. Ideální je nechat vůz na staré cestě ze Zádveřic do Vizovic a z Těchlova na Slušovice. Každopádně doporučujeme vyslechnout rady a pokyny policistů a pořadatelů. Množství fanoušků pohybujících se v blízkosti rušné komunikace nabádá k opatrnosti i řidiče, kteří s festivalem nemají nic společného a Vizovicemi jen projíždějí.
Ti, kteří do Vizovic na Masters of Rock jezdí pravidelně, určitě ví, že policejní hlídky netolerují řidiče pod vlivem alkoholu a naopak takové prohřešky aktivně vyhledávají. Vloni policisté provedli několik stovek dechových zkoušek a odhalili více než dvacet řidičů, kteří za volant usedli opilí. Proto i letos těm, kteří si nejsou jistí svojí střízlivostí, umožníme v budově obvodního oddělení ve Vizovicích kontrolní test.
 
 
KRIMINALITA
 
Kromě několika tisícovek fanoušků se do Vizovic chystají také zloději, kteří se neštítí vykrást stan i přesto, že v něm spí lidé. Stovky stanů jsou ostatně velkým lákadlem. Proto by si všichni měli uvědomit, že to není bezpečná úschovna cenností. Díky aktivitě policistů zapojených do opatření se daří boj s vykrádači stanů eliminovat na minimum. Přesto se každoročně vyskytne několik případů vykradených stanů. A často jsou to příbytky postavené mimo stanová městečka, na krajích lesů. Zloděje nejvíce lákají nadité peněženky (alespoň v prvních dnech festivalu), mobilní telefony či tablety.
 
 
K poklidnému průběhu letošního ročníku Masters of Rock nemalým dílem přispějí i desítky policistů. Nejvíce však pro své vlastní bezpečí mohou udělat sami návštěvníci.

 

8. července 2014, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem