Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Maskovaný lupiči přepadl stařenku

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Lupič vnikl do domu, kde hledal peníze a bil starou ženu.  

 

Policisté intenzivně pátrají po pachateli, který v noci na úterý 20. září vnikl do rodinného domu v Břestku a přepadl v něm ženu ve věku přes devadesát let.

K loupežnému přepadení došlo od nočních hodin do šesté hodiny ranní. Pachatel přišel zřejmě od zahrady ke vchodovým dveřím. Rozbil skleněnou výplň, zevnitř otočil klíčem zasunutým v zámku a pohodlně si otevřel. V ložnici našel starou ženu, která se probudila. Muž maskovaný kuklou, ji přinutil posadit se do křesla. Utrženým kusem ubrusu jí zavázal oči a zacpával ústa. Přitom starou ženu bil pěstmi do obličeje a snažil se z ní dostat informaci, kde má peníze. Napadaná žena mu ale popravdě říkala, že u sebe žádné peníze nemá. Lupič, který mohl mít s sebou i komlpice, pak prohledával dům. Dvě stokoruny, jediné peníze, které žena měla, ale zůstaly zamčené v sekretáři. Lupič odešel bez toho, aby něco ukradl.

Stará paní po přepadení nešla volat o pomoc, ale čekala na poledne, až za ní přijde dcera s obědem. Jakmile k ní dcera přišla a uviděla rozsáhlé modřiny v obličeji své matky a zjistila, že měla být doma přepadena, zavolala na linku 158. Na místo vyjeli jak buchlovičtí policisté, tak kriminalisté spolu s technikem, který zajišťoval upotřebitelné stopy a na místě pátral i policejní psovod se psem. Policisté se snaží zjistit jakýkoliv detail, který by je přivedl na stopu prozatím neznámého pachatele nebo pachatelů, kteří se měli dopustit trestných činů loupeže a porušování domovní svobody, za což zákon ukládá až deset let vězení.

Pokud by kdokoliv měl jakékoliv informace k podezřelým osobám nebo autům, která se pohybovala v noci na úterý v Břestku, ať své informace neprodleně sdělí na linku 158 nebo na jakémkoliv policejním oddělení.

Vhodným preventivním opatřením je mimo jiné nenechávat klíček zevnitř skleněných vchodových dveří.


 

21. září 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem