Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Máš na to fyzicky?

KRAJ - Myslíte si, že byste splnili přijímací testy k Policii ČR? Přijďte si to vyzkoušet. 

Na konci minulého týdne proběhl na Střední škole automobilní v Ústí nad Orlicí první ze čtyř workshopů Krajského ředitelství policie Pardubického kraje – FYZOTESTY NA(NE)ČISTO. Díky vstřícnosti vedení školy, a především ředitele Ing. Petra Vojtěcha, si mohlo 52 převážně mladých lidí vyzkoušet, zda mají fyzičku na splnění přijímacích testů k policii. Škola nám poskytla nejen svůj sportovní areál, ale také skvělé zázemí pro organizační štáb a následné pohovory uchazečů s psycholožkami. Na workshop mohla přijít mimo studentů škol i veřejnost a ti, kteří absolvovali úspěšně, obdrželi certifikát, který platí jeden rok a je považován za splnění jedné ze tří podmínek (fyzických testů) k přijetí do služebního poměru k Policii ČR. Kromě sportování a plnění fyzických testů si přítomní mohli prohlédnout policejní techniku a pohovořit s policisty z útvarů, na které hledáme nové kolegy – byli tu dopravní policisté s motorkou a další technikou, policisté z prvosledových hlídek z oddělení hlídkové služby, policisté z odboru cizinecké policie se špičkovou technikou v tzv. Schengenbusu x-té generace, jako např. vnitřní laboratoří k mobilní kontrole různých dokladů, termovizí nebo heart beat detektoru (vyhledávání migrantů ukrytých v různých částech nákladních vozidel).

A co museli zájemci absolvovat? Člunkový běh, běh na 1 km, celomotorický test a kliky. Podrobnosti k jednotlivým disciplínám a bodové hodnocení naleznete ZDE. Obecně se nedá říci, zda jsou lepší „sportovci“ muži nebo ženy, ale někteří uchazeči tyto testy absolvují i čtyřikrát. Fyzické testy je totiž možné opakovat vícekrát, na rozdíl o psychotestů, jejichž neúspěšné splnění vás na dva roky vyřadí z možnosti se o místo u policie kdekoliv v ČR ucházet. Fyzické testy se konají pod přísným dohledem policejních instruktorů služební přípravy, kteří vám však v případě neúspěchu velice rádi poradí jak natrénovat na příště.

Ze samotné střední školy automobilní se akce zúčastnilo 26 studentů posledních ročníků, u kterých je předpoklad, že by se do roka mohli o místo u Policie ČR ucházet, jako řada jejich předchůdců. Středoškoláci byli poměrně úspěšní, testy napoprvé splnilo téměř 70% z nich. Z celkového počtu 52 uchazečů jich splnilo a certifikát obdrželo 38.

Chtěli byste si i vy vyzkoušet, jestli na to máte? Přijďte! Ještě se v tomto roce uvidíme třikrát – 24. září 2021 na SPŠ chemické v Pardubicích, dále 21. října 2021 na Gymnáziu ve Skutči a poslední termín letošního roku bude 25. října 2021 v Moravské Třebové. Veškeré informace k workshopům naleznete ZDE.

Nově nastupujícím policistům nabízíme benefity jako například 75.000 korun náborový příspěvek, 6 týdnů dovolené, pracovní dobu 37,5 hodiny týdně, 100% plat pro dobu prvních 30 dnů nemoci, síť resortních sportovních a rekreačních zařízení v různých částech České republiky, příspěvky na penzijní nebo životní pojištění a řadu dalších výhod.

Na nic nečekejte a kontaktuje nás na e-mailu krpe.nabor@pcr.cz nebo na tel.: +420 720 166 708.

Přiloženo foto PČR.

mjr. Ing. Markéta JANOVSKÁ
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

Foto PČR 1

Foto PČR 1 

Detailní náhled

Foto PČR 2

Foto PČR 2 

Detailní náhled

Foto PČR 3

Foto PČR 3 

Detailní náhled

Foto PČR - Moravská Třebová

Foto PČR - Moravská Třebová 

Detailní náhled

Foto PČR - Moravská Třebová

Foto PČR - Moravská Třebová 

Detailní náhled

Foto PČR - Moravská Třebová

Foto PČR - Moravská Třebová 

Detailní náhled

Foto PČR - Moravská Třebová

Foto PČR - Moravská Třebová 

Detailní náhled

Foto PČR - Moravská Třebová

Foto PČR - Moravská Třebová 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem