Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Markétina dopravní výchova

KARLOVARSKÝ KRAJ – Výherci si odnesli spoustu zajímavých cen. 

Již po několikáté proběhla v jednotlivých krajích výtvarná a literární soutěž projektu „Markétina dopravní výchova“. Ani náš kraj nebyl výjimkou a dopravní soutěže se zúčastnilo hned několik základních i mateřských škol. 

Posláním projektu „Markétina dopravní výchova“, jehož vznik má na svědomí Tým silniční bezpečnosti, je vytvářet prostředí k efektivní výchově a vzdělávání dětí i dospělých v oblasti bezpečnosti silničního provozu. Krom seminářů pro pedagogy, didaktických materiálů, výukových pomůcek do škol či preventivních programů, je navíc projekt obohacený o každoroční výtvarnou a literární soutěž, které se mohou základní a mateřské školy zúčastnit v několika kategoriích. 

Do první kategorie jsou zařazované výtvarné práce dětí z mateřských škol, ve druhé kategorii jsou výtvarné práce žáků I. stupně základních škol, ve třetí kategorii výtvarné práce žáků II. stupně základních škol a ve čtvrté kategorii všechny literární práce.  Děti zpracovávají každoročně své výtvory na nové téma. V letošním roce neslo název „Jak vypadá bezpečná cesta do školy?“. 


Osloveny byly všechny mateřské a základní školy v Karlovarském kraji, a proto se také podařilo nashromáždit chvályhodný počet výtvarných i literárních děl. Pro policejní preventisty Karlovarského kraje bylo proto následné vybírání nejpovedenějších děl velmi těžké. Ohodnotit diplomem a dárky však mohli pouze tři z každé kategorie: 

I.    KATEGORIE 
1.    místo - Ladislav BAČA 
2.    místo - Michaela WISNIOWSKÁ
3.    místo - Eliška PROCHÁZKOVÁ 

II.    KATEGORIE
1.    místo - Do Quynh VY 
2.    místo - Emma SIMETH
3.    místo - Hoang Khanh Vy LE 

III.    KATEGORIE 
1.    místo - Růžena OLÁHOVÁ
2.    místo - Lilien VRBOVÁ
3.    místo - Eliáš ZAHRADNÍK 

IV.    KATEGORIE 
1.    místo - Stela KOZUMPLÍKOVÁ
2.    místo - Jiří MAZUR

Všechny výherce navštívili ve školách a školkách policejní preventisté osobně, aby jim předali diplomy a výherní ceny. Krom preventivního materiálu zaměřeného na dopravní výchovu mohly děti ve výherních taškách najít i knihy, psací potřeby, lahve na vodu, klíčenky a mnoho dalšího. Jejich práce poputují do celorepublikového kola a v případě, že uspějí, zúčastní se slavnostního vyhlášení v Liberci. 

Všem výhercům ještě jednou gratulujeme a budeme se těšit na účast dalších nadaných žáků v příští výtvarné a literární soutěži. 

por. Mgr. Lucie Machalová 
 

vytisknout  e-mailem