Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mařil s alkoholem

DĚČÍN - Mařil s alkoholem; Sebral vůz a havaroval; Pil, dojel; Dluh a obvinění 

Zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny nepovažoval devětadvacetiletý výtečník za dostatečnou překážku k jízdě, stejně, jako za překážku nepovažoval požitý alkohol. Varnsdorfští policisté, kteří ho v sobotu v odpoledních hodinách zastavili, byli ale jiného názoru. Muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. Hrozí mu za to až tříletý pobyt v nápravném zařízení. Pro doplnění zbývá dodat, že naměřená hladina alkoholu v dechu oscilovala kolem jedné a půl promile
 
 
Sebral vůz a havaroval
 
Klíčky od auta sebral bez svolení své matce osmnáctiletý mladík z Děčína. Pak do vozu nasedl a rozjel se směrem k Ústí nad Labem. Po pár kilometrech však nezvládl řízení a havaroval. Tím způsobil škodu ve výši sto padesát tisíc korun. Policisté z železničního oddělení mu za tento kousek koncem týdne sdělili podezření z přečinu neoprávněného užívání cizí věci. Nezbeda teď musí čelit hrozbě až dvouletého pobytu ve vězení.
 
 
Pil, dojel
 
Tandem dvou vozidel, kdy jedno táhlo na laně druhé, zastavila včera před půlnocí hlídka z děčínského obvodního oddělení. Dechová zkouška pak na řidiče jednoho z automobilů prozradila, že pil, a hladina alkoholu v jeho dechu dosáhla kolem jedné a půl promile. Jeho jízda tím skončila a následovalo podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení. Za to by mohl nést důsledky v podobě až ročního odnětí svobody.
 
 
Dluh a obvinění
 
Přes čtyřiadvacet tisíc korun výživného dluží sedmatřicetiletý muž z Děčína na svého syna. Kriminalisté ho z toho důvodu včera obvinili ze zanedbání povinné výživy, za což může být potrestán až dvouletým odnětím svobody.
 
 
 
 
 
7.2.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem