Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání

KARLOVARSKO – Řídili i přes vyslovený zákaz řízení. 

Policisté z obvodního oddělení Ostrov, Kraslice a Horní Slavkov sdělili podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 22letému muži z Ostrova, 40letému muži ze Sokolovska a 50letému muži z Karlových Varů.

Dvaadvacetiletý muž měl ve středu 3. července 2019 v ranních hodinách v Ostrově řídit vozidlo tovární značky Volkswagen. V ulici Severní měl být za užití výstražného rozhlasového a světelného zařízení modré barvy s nápisem STOP zastaven policejní hlídkou. Provedenou kontrolou bylo policisty zjištěno, že řidiči byl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel v délce trvání 6 měsíců.

Padesátiletý muž z Karlových Varů měl 4. července 2019 řídit osobní motorové vozidlo značky Mercedes Benz kolem 14:00 hodin v Horním Slavkově v ulici Náměstí republiky. Tam byl policejní hlídkou zastaven a zkontrolován. Během kontroly řidič nepředložil řidičský průkaz. Následnou kontrolou policisté zjistili, že muž má Okresním soudem v Karlových Varech uložen zákaz řízení motorových vozidel. Další jízdu mu policisté zakázali.

Další případ se stal o pár dní později v Kraslicích. Čtyřicetiletý muž měl dne 9. července 2019 ve večerních hodinách řídit osobní motorové auto značky Renault z ulice Bedřicha Smetany směrem do ulice Pohraniční Stráže. Tam byl policejní hlídkou zastaven. Policejní hlídka kontrolou zjistila, že řidiči byl Okresním soudem v Sokolově a Městským úřadem v Chebu vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel.

Tím, že vykonávali činnost, která jim byla rozhodnutím zakázána, hrozí všem třem obviněným mužům v případě prokázání viny, až dvouletý trest odnětí svobody.

pprap. Eva Valtová
nprap. Bc. Zuzana Týřová
nprap. Mgr. Soňa Podlahová
10. 7. 2019

vytisknout  e-mailem