Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Maření výkonu úředního rozhodnutí

Prachatice - Z přestupku v dopravě se vyklubaly dva trestné činy. 

Jednadnadvacetiletý muž z Vimperka je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
Dne 29. 1. 2009 v 10:22 hodin řídil osobní automobil Hyundai Pony na silnici číslo I. na volném úseku u obce Střelské Hoštice, okres Strakonice (ve směru jízdy Strakonice – Horažďovice), ačkoliv mu byl Okresním soudem v Prachaticích vysloven zákaz řízení motorových vozidel do června roku 2010 a zároveň není držitelem příslušného oprávnění.
Na Obvodní oddělení PČR Vimperk byl ze strany dopravního inspektorátu Strakonice doručen dopravní přestupek, který spáchal řidič s automobilem Hyunday Pony, k vyřízení. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že muž, který přestupek při řízení vozidla spáchal, má vysloven zákaz řízení motorových vozidel a z tohoto důvodu byla celá věc překvalifikována na výše uvedené trestné činy a ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení. Další prověřování provádí vimperští policisté formou zkráceného přípravného řízení.

vytisknout  e-mailem