Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Maření výkonu úředního rozhodnutí

Tábor - Nebezpečnou jízdu mladého řidiče museli strážci pořádku ukončit mířenou střelbou na pneumatiky. 

Perné včerejší ráno zažili táborští policisté při pronásledování osobního vozidla tovární značky Jeep Grand Cherokee na výpadovce z „města husitů“ směrem na Chýnov.

Po půl čtvrté přijali na operačním středisku Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje oznámení občana, který jede za řidičem osobního vozidla Jeep, který předtím natankoval v obci Planá nad Lužnicí na benzinové čerpací stanici a odjel bez placení. Jeho trasa směřovala na Tábor. Po cestě viděl hlídku táborských policistů, u kterých zastavil a vše jim uvedl. Strážci pořádku okamžitě pokračovali v jízdě za zmíněným vozem, kdy zapnuli výstražná a zvuková zařízení. Muž za volantem terénního vozu však na znamení nereagoval a ještě v městě přejížděl chodníky a místa mimo komunikaci. Pak pokračoval z Tábora na Zárybničnou Lhotu, kdy jehož rychlost opakovaně převýšila 100 km/h.

Po několika minutách ho dojeli na potřebnou vzdálenost, kdy se snažili popsaný vůz bezpečně zastavit, ale ani to mu nezabránilo v jeho nebezpečném a velmi riskantním stylu řízení silného stroje. Vzhledem ke všem použitím možnostem, kdy se nepodařilo zmíněného muže zastavit, a po přechozí marné výzvě, použil jeden ze zakročujících policistů služební zbraň a mířenou střelbou na pneumatiky Jeepu, které prostřelil a bez dalších škod na majetku nebo ohrožení života zdraví, mu zabránil v jízdě.

Z vozidla pak „piráta silnic“ za pomocí hmatů a chvatů sebeobrany vytáhli a po prohlídce ho znehybnili a zajistili proti páchání dalšího protiprávního jednání.

Ve věci jsou v současné době vedeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečin Maření výkonu úředního výkonu a vykázání, neboť má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

27. července 2022

Odkazy do noveho okna

Zastavený Jeep

Zastavený Jeep 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem