Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Maření výkonu úředního rozhodnutí

Český Krumlov - Mladý řidič opět seděl za volantem. Nikdy neměl řidičák. 

Kapličtí policisté vyšetřují jízdu bez řidičského oprávnění, aniž byl někdy držitelem a tedy neměl za volantem co dělat.

Dne 1. června v nocí době jel 28 letý muž s osobním vozidlem tovární značky Renault Laguna, po silnici z obce Skřídla do Velešína, kde jej zastavili zmínění strážci zákona. Při kontrole byl z jeho dechu cítit závan alkoholu, proto přistoupili k provedení testu na zjištění návykové látky v dechu přístrojem Dräger. Výsledek měření převýšil 0,80 ‰ alkoholu v dechu a i po pár minutách opakovaná zkouška byla s totožným výsledkem.

Následnou lustrací v centrálních evidencích zjistili, že nikdy nebyl držitelem řidičského oprávnění a za předchozí obdobné jednání mu byl rozsudkem soudu uložen mimo jiné i trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel a to do ledna 2024.

Policisté muži zakázali další jízdu a po zajištění veškeré dokumentace si ho za měsíc předvolali na obvodní oddělení a zde si z jejich rukou převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí.

Případ je řešen formou zkráceného přípravného řízení, proto lze předpokládat, že do dvou týdnů opět stane před soudcem okresního soudu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

6. července 2021

vytisknout  e-mailem