Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Manželský pár zpronevěřil peníze svých klientů

ZBŮCH - Škoda je více než jeden a půl milionu 

    Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality Plzeň-venkov pracují na případu, který dle prvotního šetření kvalifikovali jako trestný čin zpronevěra. Vyšetřováním tohoto případu se kriminalisté zabývají od ledna letošního roku, kdy shromažďovali důkazy. O své peníze dle všeho přišlo několik desítek lidí.
    V policejních sítích skončil jeden manželský pár, který od ledna 2011 provozuje pečovatelský dům ve Zbůchu. Svým klientům poskytovali terénní služby a ubytování. Hospodaření se svěřenými finančními prostředky svých klientů si však manželé vyložili po svém. V úmyslu získat majetkový prospěch si peníze klientů přisvojili. Manželé zneužili svého postavení a prováděli neoprávněné účetní operace. Celková škoda je vyčíslena na částku přesahující jeden a půl milionu korun. Za své protiprávní jednání je soudce může poslat za mříže až na osm let. Zpronevěra však není jediný trestný čin, z kterého policisté z oddělení hospodářské kriminality manželský pár podezřívají. Oba manžele policisté prověřují ještě ze zvlášť závažného zločinu dotační podvod. Při podání žádosti o dotaci  na provoz sociálních služeb dle všeho uvedli nepravdivé údaje. Za tento trestný čin  jim hrozí pobyt za mřížemi až na deset let. 
     Vyšetřování případu je na samém počátku. Kriminalisté se případem nadále zabývají a nevylučují, že se v rámci prověřování prokáží ještě další trestné činy.
 
nprap. Ivana Telekešová, DiS.
15. dubna 2013

vytisknout  e-mailem