Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Manželský pár týral své dítě

BRNO: Šestiletý chlapec musel snášet nelidská mučení 

Od dubna prošetřují brněnští kriminalisté nelidské zacházení, které musel snášet ze strany svých rodičů nezletilý hoch. Na případ upozornili pracovníci orgánu sociální péče  jedné z brněnských městských částí. Chlapcovu hyperaktivitu krotili rodiče způsobem, který je v hrubém rozporu s trestními předpisy. Kromě obligátních facek, bití řemenem a vařečkou i zkušené kriminalisty šokoval vynalézavý způsob mučení, který na v té době šestiletém dítěti aplikoval jeho otec. Do bot mu páskou připevnil špendlíky či hřebíky a společně s manželkou ho v takto „vylepšené“ obuvi nutili dlouhé desítky minut běhat a skákat po bytě. Kruté divadlo doplňovali nejvulgárnějšími nadávkami. Trestali jej také hladem, takže chlapec měl ve svých 7 letech 13,5kg a 102 cm. Ve škole matka omlouvala synův stav několika údajnými nemocemi a alergiemi a zakazovala, aby hoch dostával jiné jídlo, než měl z domova přiděleno. Hlad nutil malého prvňáčka doslova krást jídlo ostatním dětem. Hospitalizace neprokázala žádnou potravinovou nesnášenlivost, pouze zvětšená játra, což korespondovalo s těžkou podvýživou.

O tom, jak se v rodině měl, svědčí výsledek jeho měsíční hospitalizace v nemocnici. Za měsíc přibral bezmála 5 kilogramů, do října pak další tři. Za půl roku vyrostl o deset centimetrů. Jaké následky na něm otřesné zážitky z dětství zanechají, ukáže čas.

Rodiče jsou obviněni a v nejbližší době budou obžalování z trestného činu týrání svěřené osoby spáchaného formou spolupachatelství. Za jejich jednání jim hrozí trest odnětí svobody až na 8 let.


 

por. Pavel Šváb, 25.01.2011

Zvukový záznam: manželský_2501.mp3

vytisknout  e-mailem