Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Manželovi ze života dělala peklo

ZÁBŘEŽSKO - Útok střídal útok, tak byla vykázána. 

V sobotu 12. prosince jsme v podvečerních hodinách přijali oznámení třiasedmdesátiletého muže z obce na Zábřežsku, který žádal příjezd policistů, protože má problémy s šestapadesátiletou manželkou. Nejednalo se o první incident, který si vyžádal přítomnost policie. Žena se totiž často oddává alkoholu a pak s ní není rozumná domluva. Tentokrát když muž přijel z práce, mimo jiné zjistil, že má před domem vyhozené oblečení. Po příjezdu policistů na místo se situace uklidnila, a tak policisté zase odjeli.

O necelé tři čtvrtě hodiny později však oznamovatel volal znovu, protože namol opilá žena měla poškozovat vybavení domu, tedy i jeho majetek. V tomto případě policisté ženu zajistili a po změření 2,23 ‰ alkoholu v dechu ji umístili do protialkoholní záchytné stanice.

Následující den odpoledne muž na linku tísňového volání volal potřetí a oznámil opětovné verbální napadání a ničení vybavení domu ze strany jeho ženy. Po příjezdu policisté ženu opět zadrželi a tentokrát byla umístěna do policejní cely. V zájmu ochrany ohrožené osoby a veřejného pořádku byla žena před propuštěním ze zajištění policisty ze společné domácnosti na dobu deseti dní vykázána. Její jednání vůči manželovi policisté kvalifikovali jako přestupky proti občanskému soužití. Za ty jí hrozí pokuta až do výše 20 tisíc korun.

por. Mgr. František Kořínek

16. prosince 2020

vytisknout  e-mailem