Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Manželé přišli o životní úspory

Včera odpoledne přišli o veškeré své úspory starší manželé z Olomouce.  

Při návratu domů z nákupu je zastavily před domem dvě neznámé ženy a snažily se jim „špatnou“ němčinou vysvětlit, že se potřebují dostat do jejich panelového domu, kde musí něco vyřídit. Muž otevřel vchodové dveře a ženy vešly dovnitř. Jedna z žen odešla do čtvrtého podlaží, druhá šla za nimi k jejich bytu.  Vzápětí se žena vrátila ze čtvrtého poschodí s tím, že jí nikdo neotevřel, a že potřebuje papír a tužku, aby mohla zanechat vzkaz. Ženy vešly k manželům do bytu a požádaly je, zda by jim vzkaz nemohli napsat oni. Muž pak z jednou ženou psal vzkaz a druhá byla s jeho manželkou v předsíni. Pak ženy z bytu odešly. Po jejich odchodu manželé zjistili, že v obývacím pokoji mají otevřená dvířka od starožitné skříňky, a že ze skříňky zmizel kovový trezorek s finanční hotovostí 650 tisíc korun. Jakým způsobem došlo ke krádeži manželé neví, k popisu neznámých žen uvedli pouze to, že obě byly oblečené do bílého ošacení a byly snědší pleti.

Prosíme veřejnost o spolupráci při vypátrání neznámých pachatelek.

Pokud někdo z občanů dne 15. září 2009 mezi 16. – 17. hodinou zaregistroval v okolí OD Timpo případně v ulici U Kovárny a jejím přilehlém okolí dvě nebo tři ženy tmavší pleti, které se snažily dostat pod různými záminkami do panelových domů, ať se obrátí na policii. Ženy pravděpodobně využívaly „legendu“, že někoho hledají.

Kriminalisté mají zatím k dispozici pouze popis jedné z podezřelých. Jde o ženu ve věku 35 - 45 let, 160 cm vysoké, podsaditější postavy, na sobě měla bílou halenku a tmavé kalhoty. Jedna z žen mohla mít na hlavě klobouček. Kriminalisté se obracejí zejména na svědky, kteří s ženami přišli do kontaktu, případně si všimli vozidla do něhož ženy nasedaly - pravděpodobně šlo o automobil s MPZ SK.

Jakékoliv informace mohou občané sdělit policistům prostřednictvím bezplatné linky 158 nebo na telefonní číslo 974 766 333.

Děkujeme za spolupráci

 por. Mgr. Jitka Dolejšová 
 

 

 

 

 

 

 
 

 

vytisknout  e-mailem