Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Mám zablokovaný účet, nepůjčila bys mi?

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Po krátké známosti z ní vylákal padesát tři tisíc korun. 

Uherskohradišťský vyšetřovatel minulý týden zahájil trestní stíhání proti třicetiletému muži pro trestný čin podvod. Toho se muž dopustil na své přítelkyni. Nyní mu hrozí až pětileté vězení.

Asi v dubnu tohoto roku se třiadvacetiletá žena seznámila na internetu s třicetiletým mužem. Ten jí tvrdil, že pracuje jako automechanik a bydlí v Brně. Asi po měsíci došlo i k osobní schůzce. Do té doby bylo vše v pořádku. Druhý den jí ale řekl, že když jel ze schůzky, tak měl nehodu a má poškozené auto. Při další příležitosti jí řekl, že ztratil platební kartu a má zablokovaný účet. Tehdy z ženy vylákal první peníze a to deset tisíc korun pro pojišťovnu. Bláhově uvěřila, že jí vše do poslední koruny vrátí. Následovala další částka údajně na opravu vozidla. Žena, aby svému příteli pomohla v tíživé životní situaci, si vyřídila i půjčku. Muž si dokonce vymyslel úrazy, které utrpěl při nehodě a operace, jež má podstoupit. Vymyslel si i jméno lékaře, pod kterým s ženou komunikoval prostřednictvím e-mailu. Tam ji jako lékař přemlouval, aby příteli dala peníze na léčebné výlohy. Až ženě došly všechny úspory a byla bez koruny, svěřila se o celé záležitosti příbuzné. Zřejmě to bylo nejlepší rozhodnutí, které za poslední měsíce udělala. Případ poté začala šetřit policie.

Skutečnost je taková, že muž bydlí na Zlínsku, je bez práce a má dluhy. Ty chtěl nějakým způsobem “zalepit“ i za cenu toho, že se dopouští podvodu na mladé ženě. Z té postupně vylákal padesát tři tisíc korun.

31. srpna 2015, por. Bc. Milena Šabatová


 

vytisknout  e-mailem