Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Malovaná skříň byla nad jejich síly

RYCHNOVSKO - Na podivné stěhováky upozornil soused 

Rychnovští policisté objasnili první případ vloupání do rekreačních objektů v jejich teritoriu v tomto roce. Do dvou chalup v Habrové se zloději vloupali v Novém roce. V první budově vyrazili vchodové dveře a posléze z ní odcizili malovanou dřevěnou skříň. Majiteli způsobili škodu 15.000 korun.
Ve vedlejší chalupě rozbili skleněnou výplň špaletového okna, přes které pak vlezli dovnitř. Vnitřek objektu prohledali, ale z budovy nic neodcizili. Poškozením majetku majiteli vznikla škoda 1.000 korun.

Zloději ale záhy po "vystěhování" malované skříně zjistili, že ukradený starožitný nábytek sami a bez povšimnutí nikam neodnesou. Proto se rozhodli, že se pro objemný kus vrátí s autem. Celé jejich počínání ale bedlivě sledoval pozorný soused, a když se před chalupou znovu objevili stejní muži a navíc s vozidlem a vlekem, nelenil a vše oznámil na policii. 
Mladíci (19 a 20 let)  z Rychnovska si už svůj lup naštěstí odvést nestihli. Naopak oba jsou podezřelí z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které jim hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Alena Kacálková
4. ledna 2013

vytisknout  e-mailem