Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Malá policejní akademie

V Ostravě proběhlo netradiční zakončení letošní Malé policejní akademie 

Policisté městského ředitelství Policie ČR v Ostravě uspořádali úspěšný preventivní celorepublikový projekt  „Malá policejní akademie“.


Tento projekt, jehož autory jsou mimo jiné i policisté z Národní protidrogové centrály, probíhal na čtyřech ostravských základních školách, během celého školního roku. Projektu se zúčastnily tyto základní školy: ZŠ Na Kamenci, ZŠ Mitušova, ZŠ Františka Formana a ZŠ Heleny Salichové.


Malá policejní akademie je zaměřena na žáky druhého stupně základních škol. Žáci jsou seznamování s nejrůznějšími tématy. V šesté třídě to jsou šikana a historie drogové problematiky. „Sedmáci“ se doví něco o agresivitě, záškoláctví a vlivech party. Trestní zákon, legální drogy, zneužívání léků a hazardní hry, to jsou témata pro žáky osmých tříd. V deváté třídě jsou přednášenými problémy bezpečí dívek, sprejerství, drogy a infekční onemocnění a trestně právní postihy za spáchané trestné činy.


Ostravští policisté uzavřeli letošní ročník projektu netradičním způsobem. Uspořádali pro děti ze zúčastněných škol soutěžní dopoledne. Každá škola vyslala své nejlepší zástupce z každého ročníku. Žáci se utkali v celkem šesti disciplínách např. běh v balistické vestě, teoretický test znalosti získaných během projektu, střelba na laserové střelnici atd. Děti soutěžily o hodnotné dárky, které do soutěže věnoval mimo jiných i Magistrát města Ostravy. Nutno říci, že všichni soutěžící podali vynikající výkony a během celé akce se výborně bavili. Nejlepší výkony a znalosti nakonec předvedli žáci osmého ročníku ZŠ Heleny Salichové z Polanky nad Odrou.


Na závěr je třeba říci, že tento vynikající projekt se v Ostravě osvědčil. V příštím školním roce bude opět pokračovat na výše zmíněných základních školách a i příští rok bude zakončen soutěžním dopolednem.
 

Fotky zde

vytisknout  e-mailem