Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Majitelka domu vyrušila drzého zloděje

PRAHA – ZÁPAD – Ten si k domu dokonce přinesl šestimetrový žebřík. 

Dne 1. 7. 2018 ve 22:40, v obci Roztoky na okrese Praha západ, přistavil neznámý pachatel šestimetrový žebřík k otevřenému oknu v prvním poschodí rodinného domu, vystoupal nahoru a tímto oknem vnikl do ložnice. Zde prohledal dřevěnou truhlu, následně vstoupil do vedlejšího pokoje, kde prohledal zásuvky. Poté sestoupil po schodišti, kde se při prohledávání věcí zavěšených na věšácích, potkal s majitelkou domu. Z nečekaného odhalení byl nemile překvapen a okamžitě se dal na útěk.

Poškozená žena vše okamžitě oznámila policistům, kteří na místě zjistili, že přistavený žebřík majitelce domu nepatří a že si jej zloděj musel na místo donést zatím z nezjištěného místa. Pachateli se naštěstí nepodařilo z domu nic odcizit a poškozená žena kromě velkého šoku neutrpěla žádné zranění.

Policisté z Obvodního oddělení Libčice nyní pátrají po neznámém pachateli a žádají kohokoliv, kdo by jim svým svědectvím mohl pomoci se zjištěním jeho totožnosti, nebo informacemi, komu patří šestimetrový žebřík, aby se jim ozval na policejní služebnu nebo na linku 158. Někdo mohl zaznamenat pohyb muže, před samotným vniknutím do domu, kdy je jasné, že s takto velkým žebříkem byl jistě k nepřehlédnutí. Při útěku si jej mohl rovněž někdo všimnout.

K popisu pachatele žena uvedla, že se mělo jednat o muže ve věku do 25 let, sportovní postavy, oblečen do tmavé mikiny a tmavých kalhot, na hlavě měl kšiltovku.

nprap. Bc. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
4. července 2018

vytisknout  e-mailem