Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Majitelé provozoven pozor

Tábor – Další krádeže vloupáním do objektů. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Po krádeži vloupáním do prodejny výtvarných potřeb v Žižkově ulici v Táboře, o které jsme informovali tiskovým servisem ze dne 14. února 2020,

viz.: https://www.policie.cz/clanek/kradez-vloupanim-do-prodejny-37512.aspx ,

šetří táborští policisté hned dva další obdobné případy.

V noci ze 17. na 18. února 2020 došlo ke krádeži vloupáním do prodejny interiérového studia na Soběslavské ulici (v sousedství OD Lidl) v Táboře. Po násilném vstupu se pachatel zmocnil zde zanechané provozní finanční hotovosti. Včetně poškození zařízení prodejny způsobil majiteli souhrnnou hmotnou škodu ve výši bezmála 25 000 korun.

Následující noci pak došlo ke krádeži vloupáním do restaurace Na Komoře, která se nachází v prostoru odpočinkové zóny v sousedství táborského Sídliště Nad Lužnicí. Vedle provozní hotovosti zde pachatel odcizil i dvě „kasírtašky“, kovový mincovník a na cestu přibalil i litrovou láhev alkoholu značky Fernet Stock. Včetně poškození provozovny způsobil souhrnnou škodu ve výši 12 000 korun.

Po pachateli či pachatelích pátrají ve spolupráci s táborskými kriminalisty policisté místního obvodního oddělení. Opětovně tímto na uvedenou trestnou činnost upozorňujeme a nabádáme majitele provozoven k důslednému zajištění svého majetku, zejména pak k bezpečnému nakládání, uložení a zajištění provozních finančních hotovostí.

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

20. února 2020

vytisknout  e-mailem