Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Majitel přišel o toyotu

Chtěl za bývalou družkou, Vloupání do garáže, domu a vozidla a další zprávy z Bruntálska  

Odcizená toyota
V Krnově na parkovišti na náměstí Minoritů v úterý 15.12.2009 dosud neznámý pachatel odcizil motorové vozidlo Toyota Land Cruiser VX100. Byla v tmavě modré barvě, vyrobena v roce 2001. Měla posilovač řízení, centrální zamykání, elektronické střešní okno, automatickou převodovku a vevnitř se nacházela navigace, rádio s DVD přehrávačem a televizí. Najeto měla 300 tisíc km. Způsobená škoda činí 500 tisíc Kč. Šetří OOP Krnov.
 
Napadl bývalou družku
V těchto dnech zahájil policejní komisař SKPV Bruntál trestní stíhání 32letého muže pro trestný čin porušování domovní svobody. Toho se měl dopustit tím, že v Rýmařově na ulici Radniční zaklepal na dveře bytu a když mu 56letá majitelka otevřela, tak se dožadoval rozhovoru se svou bývalou družkou, která se zde právě nacházela. Chtěl vstoupit do bytu, ale to mu bylo výslovně majitelkou zakázáno. Žena držela dveře, ale obviněný i tak vnikl na chodbu, kde ji nejdříve slovně a pak fyzicky napadl. Když upadla, tak vzal z pokoje notebook a dámskou kabelku své družky. Tyto věci byly získány za dobu společného soužití. 
 
Jezdil bez řidičáku, v zákazu a ještě pod vlivem alkoholu
Bruntálští policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili v těchto dnech podezření z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky 27letému muži. Ten se měl svého protiprávního jednání dopustit tím, že v noci dne 18.11.2009 řídil motocykl Honda bez registrační značky mezi Bruntálem a Světlou Horou a nereagoval na výzvy k zastavení a výstražné zvukové zařízení pronásledující policejní hlídky. Ve Světlé Hoře následně zastavil a policisté při kontrole zjistili, že je pod vlivem alkoholu, není držitelem řidičského oprávnění a rozsudkem soudu mu byl uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Při dechové zkoušce mu naměřili 1,33 a následně 1,36 promile alkoholu. 
 
Vloupání do garáže, auta a rodinného domu
Policisté v průběhu úterý 15.12.2009 šetřili hned tři případy vloupání - pachatel násilně vnikl do rodinného domu v Dlouhé Stráni, v Krnově šetřili policisté vloupání do vozidla a v Bruntále do garáže.
            V Dlouhé Stráni v době od 14. do 15.12.2009 dosud neznámý pachatel vykopnul vstupní dveře rodinného domu a vnikl dovnitř. Zde vykopnul další dveře od místnosti, kde bylo uskladněno nářadí a odcizil řetězovou pilu, úhlovou brusku, ruční pilu, drážkovou frézu a další věci v hodnotě přes 23 tisíc Kč. Poškozením dveří vznikla majiteli škoda ve výši 2 200 Kč. Šetří OOP Bruntál.
            Ve stejné době v Krnově na Sídlišti pod Cvilínem pachatel násilně vnikl do zaparkovaného skříňového nákladního vozidla Volkswagen. Celé auto prohledal a odcizil autorádio. Způsobená škoda činí 8 tisíc Kč.
            V Bruntále se pachatel vloupal v době od 10. do 15.12.2009 do garáže na ulici Sadova. Odcizil nabíječku akumulátorů, sadu čtyř originální AL disků na opel s letními silně jetými pneumatikami a dále vzal i čtyři disky na volkswagen, také s letními pneumatikami. Způsobená škoda činí 24 tisíc Kč.
  
Opět někteří řidiči jezdili pod vlivem alkoholu
Policisté v úterý 15.12.2009 při kontrolách zjistili, že tři řidiči - v Rýmařově, Krnově a Horním Benešově jezdili pod vlivem alkoholu.
Dopravní policisté zastavili po 14,00 hodině v Krnově na ulici Opavské nákladní vozidlo Renault, které řídil 51letý muž z Karviné. Při dechové zkoušce mu naměřili v prvním případě 0,55 a po deseti minutách 0,47 promile alkoholu. Byl vyzván k provedení lékařského vyšetření a odběru krve, kterému se podrobil. Řidičský průkaz mu policisté na místě zadrželi.  
  
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
 pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem