Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Majitel o krádeži nevěděl

PARDUBICE - Opět evidujeme případ, kdy policista z Polabin při cestě na nákup zahlédl podezřelého na jízdním kole. Jeho „intuice“ mu napověděla, že kolo, na kterém se kolemjedoucí pohybuje, nejspíš není jeho. Nelenil, prokázal svou policejní příslušnost, cyklistu oslovil, zeptal se ho, kde kolo získal a už z reakce bylo už patrné, že se nespletl. Zda je pravda, že kolo koupil za pár korun od cizího muže, jemuž nikdy nepatřilo, nebo jestli ho on sám odcizil, to zatím není zřejmé, každopádně skutečný majitel neměl tušení, že ho užívá někdo jiný. 

Náhoda až k neuvěření spočívá i v tom, že stejný policista byl při předání předmětného kola majiteli už minulý rok. Zatímco vloni nyní třicetiletý majitel krádež oznamoval, letos o ni neměl tušení. Kolega, který jak je vidět bedlivě sleduje okolí i v soukromém životě, v evidenci pravého majitele dohledal, zavolal mu a zeptal se ho, jestli předmětné kolo, které se stalo terčem zlodějů už vloni, náhodou neprodal. K prodeji nedošlo, dle jeho slov kolo mělo být zamknuté u rosického nádraží. Když ho policista ujistil, že na něm Polabinami projížděl pětadvacetiletý muž, kterého zastavil, nestačil divit. Radost a překvapení opravdový vlastník bicyklu neskrýval. Možná to pro něj bylo nejnečekanější narozeninové překvapení, které v onen víkend přišlo.

Kdo je tím, kdo kolo z nádraží ukradl, to je předmětem šetření. Pokud se vina prokáže konkrétní osobě, hrozí jí pokuta ve správním řízení.

por. Mgr. Eva Maturová
tisková mluvčí
1. června 2020

vytisknout  e-mailem