Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Má na svědomí několik trestných činů

KROMĚŘÍŽSKO: Hrozí mu až tři roky za mřížemi.  

V předešlých dnech zahájil vyšetřovatel Oddělení obecné kriminality Kroměříž trestní stíhání proti třiačtyřicetiletému muži z Kroměříže a to pro několik trestných činů. Má na svědomí poškození cizí věci, ublížení na zdraví, výtržnictví, krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a nebezpečné pronásledování, kterých se měl dopustit zejména během měsíce prosince a poloviny ledna, nebezpečné pronásledování však trvá už od srpna loňského roku.

V polovině měsíce prosince loňského roku obviněný poškodil dva osobní automobily zaparkované v centru Kroměříže, čímž způsobil škodu za bezmála dva tisíce korun. Začátkem letošního roku po předchozí hádce napadl na ulici svou manželku, která po jeho útoku musela vyhledat lékařské ošetření, navíc ji muž připravil o kabelku a igelitovou tašku, kde měla věci za více jak šest tisíc korun. Výtržnictví se dopustil i přesto, že byl za takový čin odsouzen a potrestán. Dále poškodil byt, ve kterém byla jeho žena v nájmu a poničil i vybavení, které tam měla. Tady vznikla škoda za téměř osmnáct tisíc korun. Policisté jej navíc přistihli, jak řídil, i když měl zákaz. Ještě ke všemu užil vozidlo, které nesplňovalo technické podmínky k provozu na pozemních komunikacích. A v neposlední řadě minimálně od srpna loňského roku do zhruba poloviny ledna úmyslně pronásledoval svou manželku, se kterou je v současné době v rozvodovém řízení. Vytrvale a s velkou intenzitou ji proti její vůli kontaktoval a to telefonicky, elektronicky i osobně. Žena měla obavy o svůj život i o své rodinné příslušníky.

Kriminalisté ve spolupráci s policisty Obvodního oddělení Kroměříž na případu intenzívně pracovali, nashromáždili potřebné informace a podklady. Nyní je muž ve vazební věznici. Za páchanou majetkovou a násilnou trestnou činnost mu hrozí až tři roky vězení.

20. ledna 2016, nprap. Ing. Barbora Balášová

vytisknout  e-mailem