Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Lyžařům vykrádali vozidla

KARLOVARSKO – Bez zaplacení tankovali na benzinkách.  

Kriminalisté z odboru obecné kriminality v Karlových Varech sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže, Poškození cizí věci a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku dvěma mužům ve věku 28 a 37 let z Nejdku.
 
Společně tak nejméně ve čtyřech případech měli během ledna a února rozbít skleněnou výplň u zaparkovaných vozidel na Božím Daru a v Abertamech a z vozidel odcizit majiteli ponechané různé věci jako oblečení, batohy, fotoaparát apod. Poškozeným majitelům tak způsobili celkovou škodu na odcizených věcech a na poškození vozidel částku přesahující 53 tisíc korun.
 
Nejméně ve dvou případech měli v březnu přijet na čerpací stanice v karlovarském kraji s vozidlem značky Ford, které opatřili odcizenými značkami, do kterého natankovali pohonné hmoty a bez zaplacení odjeli z místa pryč. Společnostem tak způsobili škodu necelé tři tisíce korun.
 
37 letý podezřelý muž se tohoto jednání dopustil i přesto, že byl již v prosinci příkazem Okresního soudu v Karlových Varech za krádež odsouzen. V případě prokázání viny jim tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody, neboť se v posledních třech letech krádeže dopustili opakovaně.
 
nprap. Zuzana Týřová
1. 4. 2015

vytisknout  e-mailem