Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Lyžařský areál Kohútka navštívil zloděj

VSETÍNSKO: Terčem zlodějů se včera odpoledne stalo zaparkované auto.  

O sportovní tašku přišel včera při návštěvě Kohútky v katastru obce Nový Hrozenkov čtyřiadvacetiletý muž z Bratislavy. Taška s věcmi mu z kufru Škody Octavie zmizela během dvaceti minut kolem třetí hodiny odpoledne. Muž přišel o sportovní značkové oblečení, doklady a platební kartu za bezmála 27 000 korun. Auto zůstalo po krádeži zcela nepoškozené. Majitel říká, že vozidlo při odchodu zcela jistě uzamkl. Jak se tedy zloděj do kufru vozidla dostal, je předmětem dalšího vyšetřování. Rozhodně doporučujeme při uzamykání vozidla dálkovým ovládáním, fyzicky zkontrolovat, zda je vůz skutečně uzamknutý. Věc šetříme jako krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, s trestní sazbou do dvou let.
 
V lyžařských střediscích na Valašsku se koncem minulého roku začalo lyžovat. Tento zimní sport však nemusí přinášet lyžařům pouze příjemné zážitky, bohužel každoročně znepříjemní pobyt na horách lyžařům zloději, kteří svoji pozornost zaměřují právě na lyžařskou výbavu. V průběhu lyžařské sezony každý rok zaznamenáváme spoustu majetkové trestné činnosti. V uplynulých letech jsme řešili několik krádeží lyží, snowboardů a lyžařského vybavení, které mizelo nejenom ze zaparkovaných aut, ale o lyže a snowboardy přicházeli i lidé, kteří je nechali odložené někde před restauračními zařízeními.
 
Včerejší vykradené auto může být takovým varovným signálem, že se už na horách objevili zloději. Doporučujeme, pokud je to možné, mít lyžařskou výbavu pod neustálým dohledem nebo si ji odložit v úschovnách. Rovněž není rozumné ponechávat lyžařské vybavení v autech ani ve střešních boxech nebo nosičích. 
 
 
5. ledna 2012, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem