Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Lupiči zaťukali na okno, seniorka otevřela

NÁCHODSKO – Stará paní se domnívala, že jde někdo z rodiny 

Dvojici pachatelů, kteří se v úterý 21. ledna 2013 mezi 19. a 20. hodinou dopustili loupeže v rodinném domku 78leté seniorky v Jaroměři, hledá náchodská kriminální policie.
zloděj.jpgIlustrační foto/Archiv Policie ČR
 
Lupiči přelezli oplocení okolo domku a pak zaťukali na okno. Seniorka, sledující v té době televizi, se domnívala, že přichází někdo z rodiny a otevřela vchodové dveře. Až pozdě si uvědomila svůj omyl a chtěla před vetřelci zabouchnout, ale ti se nedali. Starou paní u dveří přetlačili, jeden ze dvojice seniorku chytil za ruku a držel ji v chodbě, druhý zatím vběhl dovnitř a odcizil peněženku. Pak oba dva utekli ven, přelezli plot a zmizeli ve tmě. Seniorka večerní nevítanou návštěvu odnesla naštěstí jen modřinou na ruce a pořádným šokem.
 
Podle získaného popisu se jednalo o dva mladší muže okolo 20-25 let, jednoho vyššího, asi 185 cm, druhého menšího, okolo 175 cm. Vyšší muž byl výrazně hubený, oblečený do plandavých kalhot. Jeden z nich měl na sobě béžovou bundu s kapucí a rifle, druhý byl oblečený v maskáčové bundě.
 
Policisté zjistili, že se lupiči po útěku z domku vydali směrem k náměstí. Podle získaných svědectví vyšlo najevo, že pachatelé měli s sebou jízdní kolo, které po loupeži zanechali opřené v ulici. Muži zákona ihned zahájili po lupičích pátrání. Současně vyzývají veřejnost, která by mohla podat k případu nějaké svědectví, např. o osobách, které se toho dne mezi 19. a 20. hodinou pohybovaly poblíž ulice V Zahradách, nebo přímo o možných pachatelích loupeže, či o jízdním kole, které policisté zajistili, aby tak učinili na linku 158 nebo na služebně policie v Jaroměři osobně či telefonicky na 974 534 741.
 
 
por. Mgr. Eva Prachařová
24. 1. 2013 v 10. 50 hodin

vytisknout  e-mailem