Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupiči kradli na Mikuláše

MOST - Policie po nich pátrá; Na eskalátoru vytrhl mladíkovi tablet z ruky; Ukradli sudy na pivo.  

 

Kriminalisté hledají dva lupiče, kteří loupili na Mikuláše

Mostečtí kriminalisté pátrají po neznámých pachatelích, kteří se v prosinci dopustili loupeže v jedné mostecké večerce v České ulici. Dva muži přišli do provozovny krátce po 18. hodině. Na hlavě měli kapuce a zvednuté límce, takže jim nebylo vidět do obličeje. Jeden měl v ruce nůž, kterým mířil na obsluhu a požadoval peníze. Přítomná žena, která byla uvnitř zcela sama, jim z obavy o své zdraví vydala několik bankovek. Lupiči poté z prodejny okamžitě utekli. Prodavačka za nimi ihned vyběhla a volala o pomoc. V tu dobu byli v ulici Mikuláš s čertem a andělem, kteří si možná všimli utíkajících mladíků. Policie v souvislosti se šetřením loupeže pátrá i po totožnosti mladíka na fotografii, který byl v obchodě krátce před loupeží a policii byl mohl poskytnout důležité informace. Pokud někdo pozná mladíka na fotografii, může zavolat na linku 158.

FOTO - viz dole


 

Muž odcizil mladíkovi tablet

Mostecká policie šetřila případ krádeže tabletu v mosteckém obchodním centru. Pár dní před vánoci jel na eskalátoru mladík, který v ruce držel tablet. Když dojel ke konci, náhle se k němu obrátil neznámý muž, který stál před ním a z ruky mu vytrhl tablet. Poté se dal ihned na útěk. Mladík lapku pronásledoval a dostihl ho u nákupního střediska Rozkvět. Muž ho chytil za hlavu, strčil do něj tak, že mladík upadl na zem. Posléze muž z místa utekl směrem k základní škole. Odcizený tablet v hodnotě 2 500 korun nebyl zajištěn. Policie na základě výsledků šetření sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 27letému muži. Ten byl již v minulosti trestán.


 

Dvojice kradla sudy ve skladu prodejny

Dva filutové zavítali v obci Velebudice na Mostecku do skladu jedné velkoprodejny. Uvnitř se volně pohybovali a protože si jich nikdo nevšiml, odcizili z volně položených palet 6 kusů třicetilitrových hliníkových sudů. Lup pak hodlali odvézt taxíkem do jiné prodejny a chtěli ho zpeněžit. Dřív než dvojice sehnala povoz, přijela na místo policie. Muži hlídce nejprve tvrdili, že sudy jsou jejich. Nakonec provedeným šetřením v blízké prodejně bylo zjištěno, že nádoby zmizely právě od nich. Policie mužům ve věku 19 a 27 let sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže a odcizený lup jim zabavila. Starší nekradl poprvé, byl již trestaný.


 

Motoristovi zmizela z auta nafta

O pohonné látky přišel jeden motorista z obce Lom na Litvínovsku. O ně ho připravil zatím neznámý poberta. Ten vnikl na místním parkovišti ve vsi koncem prosince do zaparkovaného osobního vozidla tovární značky Ford a z nádrže odčerpal přes 25 litrů motorové nafty. Poškozený vyčíslil hmotnou škodu na částku 4 000 korun a krádež ohlásil lomským policistům.


 

Lapka odnesl palivové dřevo a nářadí

Do rekreační oblasti Dobrčice na Mostecku zavítal nezvaný host. U jedné chatky, která se mu zalíbila, přelezl plot. Poté se dostal do uzamčeného zahradního domu a uvnitř odcizil vrtačku a různé kabely. Lapka odnesl i palivové dřevo, které našel venku před chatou. Zloděj způsobil krádeží věcí a poškozením objektu škodu za 7 tisíc korun.


 

Zloděj z kamionu ukradl naftu

Mostecká policie šetří případ krádeže motorové nafty z odstaveného kamionu. Neznámý lapka odcizil v obci Souš z nádrže vozidla 150 litrů pohonných látek. Policisté při ohledání místa činu objevili několik kanystrů plných nafty. Řidič vozidla byl v době krádeže uvnitř, kde spal. Žádný podezřelý pohyb či šramot však vůbec nezaznamenal. Hmotnou škodu vyčíslil na částku šest tisíc korun.


 

Lapka kradl o vánoční svátky

Lomští policisté šetří případ krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Zatím neznámý pachatel koncem prosince vnikl v nočních hodinách na pozemek jedné firmy v obci Lom na Litvínovsku. Venku odcizil z odstaveného vozidla autobaterii a elektroinstalaci. Odnesl i volně odložená čtyři kola se zimními pneumatikami. Poškozený majitel odhadl, že mu zloděj způsobil předběžnou škodu ve výši 20 000 korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 30. prosince 2013

 

vytisknout  e-mailem