Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Lupiči daleko neujeli

ZLÍNSKO: Dopadli jsme pachatele krátce po činu.  

V úterý ve čtvrt na šest ráno jsme zadrželi, krátce po loupežném přepadení, dva podezřelé pachatele, kteří přepadli sedmašedesátiletou ženu.
Vše začalo v noci na parkovišti v Kostelci u Zlína. Muži ve věku devatenáct a jednadvacet let zde odčerpali ze zaparkovaného vozidla patnáct litrů benzínu. Ukradený benzín přelili do automobilu Škoda Felicia, kterým přejeli do obce Lukov.
Tady před domovem důchodců krátce před pátou hodinou ranní přistoupil mladší z pachatelů zezadu k ženě, které se pokusil z ramene strhnout kabelku. Statečná seniorka se začala s lupičem o kabelku přetahovat. Upadla avšak na zem a pachatel i s kabelkou naskočil do přistaveného auta. Se spolupachatelem, který automobil řídil, odjeli směrem na Zlín. Oloupená paní si ale velmi dobře zapamatovala barvu a typ automobilu a směr, kterým pachatelé odjeli, a vše velmi rychle oznámila na linku 158. Okamžitě po oznámení vyjelo po lupičích pátrat několik zlínských policejních hlídek. O čtvrt hodiny později vypátrala a zastavila hlídka policistů z pohotovostně a eskortního oddělení popsané vozidlo ve Zlíně v místní části Vršava a podezřelé muže zadržela.
Naši kriminalisté je ve středu obvinili ze spáchání trestných činů loupeže a krádeže, za které jim hrozí trest odnětí svobodu na dvě léta až deset let. Obviněné muže nyní stíháme na svobodě. Odcizenou kabelku jsme vrátili poškozené.

27. října 2011, por. Mgr. Josef Havela

vytisknout  e-mailem