Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Lupiče zadrželi několik minut po přepadení benzinky

VSETÍNSKO: S nožem v ruce požadoval po obsluze peníze. 

Pouhých patnáct minut unikal lupič, který s nožem v ruce přepadl v Rožnově p. R. benzinku, před spravedlností. Rožnovští policisté muže vypátrali v nedalekém parku. Dnes mu kriminalisté sdělili obvinění z trestného činu loupeže.
 
Byl čtvrtek čtvrt na čtyři ráno, když do areálu benzinové čerpací stanice v Rožnově p. R. přišel muž, který si nejprve v prodejně vybíral pivo a bagetu. Po několika minutách beze slova přešel za prodejní pult za prodavačkami a s nožem v ruce požadoval vydání finanční hotovosti. Dvě ženy obsluhující na čerpací stanici byly z lupiče vystrašené a měly velké obavy, že jim muž ublíží, proto mu umožnily, aby si z pokladen vzal peníze. Muž si postupně nacpal do kapes necelých 17 000 korun a z benzinky utekl. Ženy ihned zalarmovaly policii, která přijela na místo za pár minut. Hlídka krátce vytěžila ženy k popisu pachatele a vydala se po lupiči společně se strážníky městské policie pátrat. Asi za 5 minut objevila policejní hlídka v parku muže, který odpovídal popisu lupiče. Ten zpočátku uváděl, že se prochází po parku, protože čeká na ženu, se kterou se seznámil na inzerát a s přepadením benzinky nemá nic společného. Při prohlídce u něj policisté našli necelých 17 000 korun, což byla stejná částka, která byla na benzince odcizena. Muž se po nějaké době pod tíhou argumentů a důkazů svědčících proti němu zasahující hlídce k přepadení přiznal. Policisté tak muže zadrželi asi 15 minut po loupeži.  
 
Čtyřicetiletý muž žijící ve Valašském Meziříčí skončil v policejní cele. Při výslechu uvedl, že ho k přepadení přiměla jeho kritická finanční situace. Řekl, že k přepadení se rozhodl ve středu večer, když skončil ve firmě, kde pracuje, odpolední směnu. Po cestě z práce přemýšlel, jak by přišel k penězům, a přitom ho napadlo přepadnout benzinku. V loupeži totiž viděl možnost, jak aspoň částečně špatnou finanční situaci vyřešit.  
 
Za loupež, ze které byl dnes obviněn, mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Dnes dopoledne policisté muže ze zadržení propustili, je stíhán na svobodě.

 

22. srpna 2014, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem