Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Lupiče jsme dopadli už tři hodiny po činu

ČESKOLIPSKO - Lupič zastrašoval majitele večerky velkým kuchyňským nožem. 

V neděli kolem půl desáté dopoledne přišel do prodejny potravin ve Svojsíkově ulici v Novém Boru starší muž a z regálů si vybral dvě pet lahve vína v hodnotě 80 korun, které u pokladny položil na pás. Když mělo dojít na placení, řekl majiteli prodejny, že peníze nemá a přinese je jindy.  

S tím obchodník nesouhlasil a chtěl si vzít tašku se zbožím  zpět. Oba muži se o ni pak přetahovali a agresivní zákazník přitom na majitele obchodu vytáhl velký kuchyňský nůž, kterým kolem sebe šermoval, aby ho zastrašil. To se mu také povedlo, protože vedle vietnamského obchodníka stála jeho manželka a držela v náručí jejich ročního syna. V obavě o jejich bezpečnost ho proto nechal odejít i s nezaplaceným nákupem.

Na lince 158 nás na něj upozornili svědci, kteří ho viděli odcházet z obchodu s velkým nožem za opaskem. Totožnost lupiče nám pomohli zjistit místní občané. Ze spáchaného zločinu ho usvědčily i záběry z bezpečnostní kamery, na které se můžete podívat. Tři hodiny po činu jsme ho zadrželi v místě jeho bydliště v Novém Boru. Jedná se o 64letého muže.

Ten se od včerejšího dne nachází v policejní cele. Vyšetřovatel s ním včera pro jeho opilost nemohl provádět žádné procesní úkony, proto s nimi začneme až dnes a ještě dnes také připravíme veškeré podklady pro jeho obvinění ze zločinu loupeže, za který ho soud může poslat až na 10 let do vězení. 

5. 8. 2019
por. Bc. Ivana Baláková
Oddělení tisku a prevence
Česká Lípa

vytisknout  e-mailem