Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Lupič zaútočil zezadu - Aktualizace

BRNO: Policisté již vědí, kdo loupil. 

Děkujeme široké veřejnosti za rychlou spolupráci při pátrání po neznámých osobách. V současné době již policisté vědí, kdo je na kamerovém záznamu. Z tohoto důvodu žádáme všechny, kteří přiložené video a fotografie využili, aby je v souladu se zákonem dále již nepoužívali.

por. Bc. Petr Vala, 10. března 2021 - 16:45 hodin - Aktualizace.

Poměrně snadnou oběť, seniorku pohybující se o francouzských holích, si minulou středu večer vybral dosud neznámý mladík. Bezbrannou důchodkyni totiž zbabělý lupič napadl krátce po 19. hodině na brněnské Bratislavské ulici, právě když vcházela do bytového domu. Muž jí zezadu nečekaně uchytil do kravaty a bleskově s ní praštil o zem. Napadené se pak rychle snažil z ruky vytrhnout její kabelku, což se mu na několikátý pokus přece jen podařilo. Získal tak kořist za tři a půl tisíce. Při hrůzostrašném přepadení nebyla žena naštěstí nijak zraněna. Troufalou loupeží se nyní intenzivně zabývají brněnští kriminalisté, kdy pachateli v případě dopadení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Policistům se podařily zajistit kamerové záznamy, na kterých je vidět celé přepadení. Kromě pachatele (červená barva) je na nich taktéž zachycen pohyb i další neznámé osoby (zelená barva), která se v inkriminovanou dobu nacházela v bezprostřední blízkosti loupeže. Tento svědek by pak mohl svou případnou výpovědí významným způsobem přispět k objasnění věci. Pokud někoho na kamerovém záznamu poznáváte, neváhejte a volejte ihned na tísňovou linku 158.

Krátké video naleznete níže.

por. Bc. Petr Vala, 10. března 2021.

vytisknout  e-mailem