Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Lupič zaútočil po setmění

ČESKÁ LÍPA - Napadené ženě sebral kabelku a tašku. 

     Včera kolem 18. hodiny přepadl neznámý lupič  53 letou  místní obyvatelku procházející venkovním areálem nemocnice s poliklinikou v České Lípě. Muž  k ní   přistoupil a bez jakéhokoliv prohlášení  či výhrůžky  se jí  snažil z ruky vytrhnout kabelku. Když ji nechtěla dobrovolně pustit , strčil  do ní  tak silně, až upadla na zem. Ženě potom odcizil nejen kabelku, ale i tašku, kde  měla finanční hotovost, doklady, mobilní telefon a osobní věci. Hodnota lupu činí celkem  4 340 korun.  Kromě materiální škody  jí pachatel přivodil  i odřeninu na noze a  stres, kterému musela během útoku čelit. Po jeho totožnosti nyní policisté pátrají. Za trestný čin loupeže mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

 

 Zloděj bral vše, co mu přišlo pod ruku

     Rekreační  chalupu v Krompachu navštívil zloděj, který tu způsobil škodu za celkem 100 tisíc korun. Neznámý do domu vnikl po vytlačení okénka v garáži, kudy pak prošel  do obytné části. K vloupání došlo v období mezi 29. listopadem a 7. prosincem. Majiteli, který se právě včera o vloupání na vlastní oči přesvědčil, bylo hodně smutno, neboť ho zloděj připravil nejen o mikrovlnnou troubu, elektrickou ruční sekačku na trávu, prodlužovací kabely a nářadí, ale také o o dva motocykly "veterány" nebo  starožitný nábytek. Případ objasňují policisté z Obvodního oddělení policie Cvikov.

 

Zřejmě mu chybí zkušenosti

     Včera kolem 10.20 hodin projížděl v osobním vozidle značky Škoda Felicia ve směru od Rumburku na Svor 21 letý řidič. U Svoru se pak v klesání  při projíždění pravotočivé zatáčky neudržel ve svém jízdním pruhu a vyjel do protisměru, kde se střetl s nákladním vozidlem značky Volvo s přívěsem. Mladík  při nehodě utrpěl blíže nespecifikované zranění, se kterým byl přepraven do nemocnice. Hmotná škoda byla na místě odhadnuta na 270 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem