Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič z liberecké banky dopaden

Loupežná předení poboček Komerční banky v Liberci a v Kolíně objasněna  

     Pachatele, který má na svědomí loupežná přepadení dvou Komerčních bank v Liberci a v Kolíně, se podařilo vypátrat kolínským, libereckým a českobudějovickým kriminalistům.

     Do banky v Kolíně se lupič vydal 26. září letošního roku, libereckou pobočku Komerční banky navštívil přesně o dva měsíce později, 26. listopadu. V obou případech lupič předal pokladní lísteček s nápisem, v němž požadoval vydání peněz. Svůj požadavek přitom podporoval střelnou zbraní, kterou měl za opaskem. Z bankovního ústavu si dvakrát odnesl přes 750 tisíc korun a způsobil tak celkovou škodu přes jeden a půl milionu korun.

     Podezřelého 33letého muže policisté zadrželi 5. prosince v Českých Budějovicích. Byl obviněn z trestného činu loupeže a na základě rozhodnutí Okresního soudu v Kolíně umístěn do vazby. Při domovní prohlídce v bytě obviněného kriminalisté nalezli plynovou pistoli i 600 tisíc korun. Dalších 95 tisíc korun zajistili policisté u obviněného.

     Poděkování patří v tomto případě svědkům, kteří zareagovali na pátrání uveřejněné ve sdělovacích prostředcích. Jejich svědectví policistům významně pomohlo při odhalení pachatele.

     Více informací najdete na www stránkách Policie ČR Správy Středočeského kraje: http://www.policie.cz/sprava-stredoceskeho-kraje.aspx

vytisknout  e-mailem