Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič už je v „chládku“

TEPLICKO - Recidivista okrádal seniorky; V lese „vařil“ drogy... 

Lupič už je v „chládku“

     Policisté dopadli lupiče, který na konci listopadu přepadl v Trnovanech seniorku. Ženu, která šla zrovna k lékaři, zezadu strčil, využil její ztráty rovnováhy a z ruky jí vytrhl kabelku, ve které měla doklady a asi tisíc pět set korun a místa činu pak i s lupem utekl. Den před loupeží byla v Trnovanech okradena v ranních hodinách i další seniorka a to podobným způsobem. Pachatel vyběhl z křoví, ženě vytrhl z ruky kabelku a zmizel zpátky v porostu.

     Trnovanští policisté díky dobré osobní znalosti a získaným poznatkům pojali podezření, že se obou skutků mohl dopustit 22letý recidivista, který měl další den nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody. Podezřelý nejdříve zapíral, nakonec se ale pod tíhou důkazů k loupeži i krádeži přiznal. Policisté mu obvinění z obou trestných činů doručili do věznice, kde si nyní odpykává trest za předešlou trestnou činnost, soudce mu může pobyt za mřížemi prodloužit v krajním případě až o deset let.

 

V lese „vařil“ drogy

     Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn 37letý muž, který na Teplicku vyráběl drogy. V průběhu letošního roku v několika případech v lese nad prosetickým sídlištěm „uvařil“ ze zakoupených léků pervitin, který následně sám užíval, případně ho prodával dalším osobám. Vyšetřování obviněného probíhá na svobodě, v případě uznání viny mu hrozí až pět let ve vězení.

 

Ustlal si v kolejišti

     Trnovanští policisté museli v úterý odpoledne zasahovat v ulici Emilie Dvořákové, kde si zjevně podnapilý muž opakovaně „ustlal“ v kolejišti. Přestože byl muž, kvůli kterému byla zastavena vlaková doprava, opakovaně vyzván, aby z kolejí odešel, odmítal uposlechnout výzev policistů. Ti nakonec museli použít donucovací prostředky a muže zajistili, je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku a přestupku proti zákonu o dráhách, za které mu hrozí až desetitisícová pokuta.

 

Vykradený sklad

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který vykradl restauraci v Teplicích. Zřejmě v nočních hodinách se vloupal do skladu kuchyně, ze kterého odnesl dukátové buchtičky, cukr a více jak deset kilo masa. Celková škoda byla vyčíslena na necelé dva tisíce korun, zloději hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.

 

 

Teplice, 17. 12. 2015, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem