Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Lupič skončil ve vazbě

VSETÍNSKO: V sobotu se podílel na přepadení muže, v pondělí skončil ve vazbě. 

V sobotu velmi brzy ráno došlo ve Vsetíně k přepadení muže. Muž po přepadení přišel o peníze a skončil v nemocnici. Jeden z pachatelů už je ve vazbě.

Na svou důvěřivost doplatil v sobotu krátce před jednou ráno čtyřiačtyřicetiletý muž ze Vsetínska. Z centra Vsetína následoval, po dohodě o sjednání sexu, dvojici jemu neznámých mužů. U hřiště na ulici Pod Pecníkem jej ale dvojice napadla. Vzali mu peníze a způsobili zranění, které si vyžádalo převoz do nemocnice.

Vsetínští policisté se ihned dali do zjišťování informací k tomuto incidentu. Do padesáti minut měli na služebně pět osob, které se pohybovaly na místě činu nebo v jeho blízkosti. Šestého si přivezli ve tři ráno. Policisté zjistili, že na přepadení muže se podílel dvaadvacetiletý muž z Ostravy pobývající na Vsetíně a nezletilý mladík.

Muž z Ostravy byl již v neděli obviněn policejním komisařem ze spáchání trestného činu loupež. Jelikož tento muž má za sebou bohatou trestní minulost a byl již odsouzen za trestné činy majetkového ale i násilného charakteru, stanul v pondělí před soudem. Skončil ve vazbě. Za tento trestný čin lze podle trestního zákoníku uložit až desetileté vězení.

Kriminalisté nadále zjišťují okolnosti tohoto skutku. Předmětem šetření je určit přesný průběh incidentu a podíl jednotlivých zúčastněných osob.

5. června 2019, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem