Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič se lekl dětské pistolky

MOST - V herně chtěl loupit, obsluha ho však vylekala; V telefonní budce přišel o mobil a další  

Návrh na podání obžaloby předala mostecká policie na dva pachatele zvlášť závažného zločinu loupeže, které obvinila. Muž ve věku 26 let z Mostu se měl zločinu loupeže dopustit koncem listopadu v jedné mostecké restauraci. Přišel do ní ve večerních hodinách, v době, kdy uvnitř nebyli žádní hosté, jen obsluhující muž. Tomu si řekl o peníze a přitom rukou v kapse naznačoval přítomnost zbraní a hrozil použitím. Přítomný muž mu však peníze nehodlal vydat. Do jedné ruky si dal plastovou dětskou pistolku, kterou ukryl pod pultem a druhou přivolal mobilem policii. Překvapený lupič na nic nečekal a z restaurace okamžitě zmizel. K hmotné škodě ani ke zranění osob nedošlo. Podezřelý muž byl ještě téže noci zadržen. Provedenou dechovou zkouškou u něj bylo zjištěno požití alkoholu. Měl přes dvě promile. Obviněný lupič je stíhán na svobodě.

V budce ho připravil o mobil
Ze zvlášť závažného zločinu je stíhán i 22letý muž z Mostu. Ten měl dle výsledků šetření mostecké policie na podzim napadnout a okrást stejně starého muže. Poškozený tehdy stál v telefonní budce v podvečerních hodinách, když k němu obviněný náhle do budky přišel. Ze zadu ho kopl do zad, až napadený upadl na zem. Poté měl lupič po muži požadovat pod pohrůžkou násilí vydání mobilního telefonu a řekl si ještě o pár stovek. V ruce měl mít blíže nezjištěný nůž. Poškozený měl strach a muži mobil vydal. O peníze si však lupič řekl marně, poškozený žádnou hotovost u sebe neměl. Poté pachatel z místa odešel. Ke zranění osoby nedošlo. Policie odcizený mobil zajistila. Obviněný muž je stíhaný na svobodě.

Do domu se zloděj nedostal
Stopy zloděje objevil majitel rodinného domku. Zatím neznámý lapka se v polovině týdne pokusil vniknout do domu v jedné obci na Mostecku. Přišel tam za bílého dne a využil doby, kdy obyvatelé domu byli v zaměstnání. Pachatel se snažil do domu vniknout oknem, což se mu nepodařilo. Nenechal se neúspěchem odradit a začal dobývat dveře. Ale ani ty nezdolal. Nakonec z pozemku domu odešel. Přesto svým jednáním zanechal poškozenému majiteli hmotnou škodu ve výši 4 000 korun. Případ nyní šetří policisté obvodního oddělení v Obrnicích.

Lapka se marně snažil
Marná byla snaha i jiného nepoctivce, který přišel krást. Ten se objevil v nočních hodinách tento týden u dveří prodejny se smíšeným zbožím v jedné obci na Litvínovsku. Dorazil však po uzavírací době a nakupovat rozhodně nemínil. Násilím se pokoušel vniknout do prodejny, dveře však ani přes násilí nepřekonal. Nakonec odešel s prázdnou. Majiteli však jeho činem vznikla škoda ve výši dvacet tisíc korun. Případ nyní vyšetřují policisté z Meziboří.

Kouří a pije zadarmo
Pro cigarety a alkohol si zašel jeden nenechavec. Nehodlal ovšem řádně nakupovat a za zboží platit. Zavítal v nočních hodinách do jedné kantýny v průmyslové zóně Most – Velebudice. Musel překonat oplocení objektu a poté vnikl do budovy. Tam odcizil různé druhy cigaret, láhve tvrdého alkoholu, peníze a také sladkosti. Zloděj odnesl zboží v hodnotě sedmi tisíc korun. Případem se v současné době zabývají mostečtí policisté.

Škoda na autě vyšší než na odcizené věci
Škodu za osmnáct tisíc korun způsobil dosud neznámý poberta jednomu cizinci, který byl tento týden na návštěvě v Litvínově. Auto cizince stálo zaparkované v ulici PKH. Zloděj do něj vnikl zřejmě v odpoledních hodinách a uvnitř vozu pak odcizil osvědčení o registraci. Vysokou škodu lapka zanechal motoristovi poškozením auta, když se do něj násilím vloupal. Případ vyšetřuje litvínovská policie.

Kapsář byl úspěšný
Hbité prsty šikovného kapsáře slavily úspěch tento týden v pozdně nočních hodinách v ulicích města Mostu, když kolem 03. hodiny připravily mladého muže o mobilní telefon značky Nokia. Ten šel domů z diskotéky a v kapse kalhot měl svůj mobil. Jeho absenci zjistil ještě venku, a i když se vrátil stejnou cestou a mobil hledal, tak ten byl již majetkem jiného. Případ krádeže na osobě poškozený oznámil na policii a hmotnou škodu odhadl na částku devět tisíc korun. 

Ve sněhu hledal železo
Ani zima, sníh a mráz neodradily sběrače kovů, aby hledal materiál, který by zpeněžil. Jeden takový podnikavec zavítal tento týden do zahradní kolonie v ulici Pionýrů v Mostě. Vnikl na oplocený pozemek, odkud odcizil různý kovový materiál. To mu asi nestačilo, protože se chtěl podívat, jaké bohatství skrývá i zamčený zahradní domek. Dovnitř se nakonec nedostal a zařízení domku poškodil. Zahrádkář policii oznámil, že mu krádeží a poškozením objektu vznikla škoda ve výši 14 tisíc korun.

V hospodě tropil výtržnost
Hamerští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví a výtržnictví 30letému muži z jedné obce na Litvínovsku. Ten v místě svého bydliště v tamní restauraci měl napadnout skupinu mladíků, která tam seděla u stolu. Výtržník si troufl zřejmě s ohledem na své fyzické dispozice na tři mladé muže. Jednoho chytil za krk, druhého udeřil pěstí do obličeje a třetímu, kterému taky uštědřil ránu, způsobil zranění v obličeji. Poškozený musel druhý den vyhledat lékařské ošetření a následně se léčil déle jak sedm dnů. Podezřelý muž si ze svého jednání moc nepamatuje. Policie šetření ukončila a spis předala státnímu zástupci k podání návrhu na potrestání.

Na cizí zahradě vypaloval kradené kabely
Kvůli lupu zamířil do lokality zahrádek v Litvínově minulý týden 23letý muž z téže obce. Na místo přišel s úmyslem krást barevné kovy. Vytipoval si jeden zahradní domek. Rozpletl pletivo u plotu a otvorem pak vlezl na soukromý pozemek. Tam se násilím vloupal do kůlny, ze které odcizil několik kovových trubek různých délek, kabely a svářecí nerezový drát. Ještě na místě muž pomocí nalezeného ředidla začal kabely vypalovat. Poté s lupem zamířil do jedné sběrny, kde ho zpeněžil. Utržené peníze údajně ještě ve stejný den utratil. Poškozený zahrádkář vyčíslil způsobenou škodu na částku 15 tisíc korun. Policisté pak šetřením zjistili, kde odcizené věci skončily a zajistili je. Lup byl vrácen zpět majiteli. Pachateli následně policie sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním a poškození cizí věci. 

nprap. Ludmila Světláková
Most,  31. prosince 2010

 

vytisknout  e-mailem