Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Lupič přepadl banku v centru Liberce

LIBEREC - Policisté po něm intenzívně pátrají. 

Hned několik policejních hlídek vyjíždělo v pondělí  krátce před pátou odpolední do Zámečnické ulice v Liberci. Sídlí v ní pobočka GE Money Bank, kterou přepadl se zbraní v ruce neznámý pachatel. V pobočce se v té době nacházelo několik klientů, přičemž pachatel jednu z klientek, která byla právě u přepážky odstrčil, na pracovnici namířil zbraň a dožadoval se vydání peněz. Poté, co mu je pracovnice z obavy o svůj život vydala, z pobočky utekl směrem do ulice Moskevské. S uloupenými penězi si pachatel odnesl také kapsli, která bankovky znehodnocuje barvivem. Není vyloučeno, že i když jsou bankovky takto znehodnoceny, bude se je snažit udat do oběhu. Je také vysoce pravděpodobné, že stopy po barvivu bude mít na sobě i sám pachatel. 

Podle popisu, který má policie k dispozici, se mělo jednat o muže  cca 170 centimetrů vysokého. Na sobě měl šedé kalhoty, tmavou, zřejmě černou bundu  a přes rameno  batoh značky PUMA. Obličej měl maskovaný černým šátkem a navíc se maskoval i otevřeným deštníkem, s kterým vstoupil do pobočky. Hovořil plynule česky. Policisté ihned po oznámení události a získání nezbytných informací vyhlásili pátrání po možném pachateli. Do něho byli zapojeni i strážníci městské policie.  Muže se ale zatím nepodařilo dopadnout..

Po pachateli policisté stále intenzívně pátrají a  spolupracují i se strážníky městské policie. Vzhledem k tomu, že k loupeži došlo na velmi frekventovaném místě v centru Liberce, kde je velký pohyb osob, mohli by policii pomoci i sami občané. Policisté na bezplatné tísňové lince 158 přijmou jakékoliv postřehy a informace, které se vztahují  k osobě možného pachatele. 

Případ je kvalifikován jako zločin loupeže, za který pachateli v případě pravomocného odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
11. 10. 2011

 

vytisknout  e-mailem