Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Lupič použil v prodejně slzotvorný sprej a požadoval peníze

NÁCHODSKO - Majitelé se s ním ale poprali a nic mu nedali. 

Krátce po páté hodině odpoledne ve středu 4. prosince 2013 přepadl prodejnu elektra v Jaroměři -Josefově maskovaný muž. Muž přistoupil k pultu, za nímž v tu dobu stáli oba majitelé prodejny a náhle proti nim stříkl slzotvorný sprej se slovy: "Přepadení, dej peníze!" Dočkal se však zcela jiné reakce, než čekal. Majitelé se s ním začali prát a žádné peníze mu dát nechtěli.

pomáhat.jpgIlustrační foto/Archiv Policie ČR
Překvapený pachatel rány opětoval, dokonce znovu použil slzotvorný prostředek, ale nakonec z prodejny s nepořízenou utekl. Při potyčce s lupičem majitelé utrpěli tržná poranění a pohmožděniny, které si vyžádaly lékařské ošetření. Policisté začali po pachateli okamžitě pátrat. Tomu v případě dopadení za zločin loupeže hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

Policisté žádají občany, kteří si  ve středu 4. prosince okolo páté hodiny odpoledne všimli podezřelého muže, možná i v kukle, který utíkal po Jiráskově ulici či směrem od ní, aby informace sdělili na obvodní oddělení Jaroměř, osobně, nebo telefonicky na  974 534 741, nebo na bezplatnou linku 158. Uvítají také veškeré další informace, které by vedly k idenitifikaci osoby pachatele.

por. Mgr. Eva Prachařová
6. 12. 2013 v 15. 00 hodin

vytisknout  e-mailem